Kunst in de Heilige Driehoek – 2e Biënnale Oosterhout

“KUNST IS DE HOOGSTE VORM VAN HOOP”
Gerhard Richter, 1982

De 2e Biënnale vindt plaats van 10 juli t/m 15 augustus 2021 en duurt vijf weken en zes weekenden.

Voor de tentoonstelling die in de zomer van 2021 plaats zal vinden is het thema Hoop. De daaropvolgende editie (in 2023) heeft Geloof als thema, terwijl dat voor de eerste tentoonstelling in 2017 Liefde was.

Bekende kunstenaars en jong talent uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd hun werk te presenteren of nieuw werk voor deze biënnale te maken. De expositie vindt plaats in delen van de kloostergebouwen, de kloostertuinen, de kloosterkerken en in andere monumentale gebouwen van de Heilige Driehoek. De helft van de getoonde werken is bestaand werk, de andere helft is nieuw werk dat speciaal voor deze Biënnale – en de plek – gemaakt wordt.

Voorafgaand en gedurende de vijf weken van de Biënnale vinden regelmatig gesprekken of lezingen plaats van en met de betrokken kunstenaars en curatoren.

De Heilige Driehoek is een bijzonder gebied in Oosterhout. Het is een van de cultuurhistorische hotspots in de Provincie Noord-Brabant en aangewezen als Rijksbeschermd Stadsgezicht. Het gebied dankt zijn naam aan de drie vitale en nog in gebruik zijnde kloostercomplexen die omgeven zijn door grote kloostertuinen en landerijen.

De biënnale vindt plaats in het kloostergebied ‘De Heilige Driehoek’. De drie kloosters hebben een actief kloosterleven dat ook tijdens onze kunstmanifestatie gewoon doorgaat. De organisatie vraagt bezoekers om daar respectvol mee om gaan.
• In de kloosterkapellen worden dagelijks gebedsdiensten gehouden. Je bent welkom om deel te nemen, maar er mogen geen foto’s gemaakt worden. Tijdens de diensten is er geen bezichtiging mogelijk.
• De kloosters hebben delen van hun gebouwen en tuinen beschikbaar gesteld. Er wordt duidelijk aangegeven waar je geen toegang hebt.

Het bezoeken van de Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek is een beleving die zeker een dagdeel duurt. Houd daar rekening mee, evenals de schoenen die je draagt. De looproute beslaat een groot gedeelte van het gebied van De Heilige Driehoek. Het pad is niet altijd bestraat, je wandelt ook door tuinen, wijngaard en weilanden.

Praktisch

Plaats: Oosterhout; De hoofdingang van de Biënnale bevindt zich aan de Monnikendreef, tegenover de tijdelijke parkeerplaats.

Openingstijden
-Dagelijks, van 10.00 tot 17.00 uur. Kassa en Kloosterhoeve Sint Paulusabdij open vanaf 9.30 uur.
-Zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Kassa en Kloosterhoeve Sint Paulusabdij open vanaf 10.30 uur.
Op dinsdag gesloten.

Prijzen:
• Volwassenen (vanaf 19 jaar): € 15,00 Geeft eenmalig toegang tot de drie locaties gedurende de Biënnale.
Passe-partout € 25,00 Geeft onbeperkt toegang gedurende de Biënnale.
• Museumkaarthouders en CJP: € 12,50
• Jongeren (van 13 t/m 18 jaar): € 2,50
• Jongeren t/m 12 jaar: gratis
• Parkeerkaart voor 1 dag: € 5,00

Tickets zijn online te koop. Je reserveert direct een tijdsslot.

Meer informatie is te vinden op de website: https://www.kunstindeheiligedriehoek.nl/biennale/

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!