Kruisweg – Op weg met vluchtelingen

Bid met de Heer en ga met de vluchtelingen mee op weg

Gebedspodcast ‘Bidden Onderweg’ maakte i.s.m. JRS een podcast-kruisweg waarin de ervaringen van vluchtelingen naast Jezus’ lijden worden geplaatst.

Het bidden van de staties van de kruisweg is een traditioneel gebed in de veertigdagentijd. Het is een vertrouwd gebed dat wij bidden om bij Jezus Christus te zijn. Hij ging deze weg en droeg zijn kruis, het teken van zijn dood, uit liefde en toewijding aan ons. Bidden Onderweg maakte een podcast-kruisweg. Hierin worden de ervaringen van vluchtelingen naast de lijdenservaring van Jezus geplaatst. De kruisweg is een samenwerking met Jesuit Refugee Service (JRS), de vluchtelingendienst van de jezuïeten. Vluchtelingen overal ter wereld kennen de strijd van Jezus in de Goede Week: de angst die Hij voelde, het geweld en de onderdrukking die Hij onderging. Het is een zwaar kruis op hun schouders, dat bijdraagt aan de pijn in hun hart.

Met deze Kruisweg bidden wij voor het kruis dat onze gevluchte broeders en zusters dragen. Mogen wij altijd de moeilijkheden erkennen waarmee zij in hun dagelijks leven te maken hebben en hen met empathie tegemoet treden.

Ga hier naar de webpagina met alle podcasts van de staties.

Of beluister hier eerst de inleiding.

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!