Kompas op compassie Kloosterhotel Zin

Zondag 8 oktober opent Kloosterhotel Zin haar landgoed voor een bijzonder publieksprogramma. ZIN is gevestigd in een voormalig klooster van de fraters van Tilburg en ligt op de route van Ons kloosterpad. Ervaar de verstilling, rust en ontspanning van de plek die als startpunt dient voor kloosterrondwandeling Vught. Een wandeling van 12 kilometer over het landgoed en over Ons Kloosterpad met onderweg ruimte voor reflectie op compassie voor jezelf en anderen.

Trainers van de Zin-academie hebben speciaal voor de wandelaars een aantal oefeningen voor onderweg voorbereid. Wandelaars worden om 9.30 ontvangen met koffie/ thee en iets lekkers in woonkamer van het Kloosterhotel. Om 12.30 uur is het programma afgelopen. Wie wil kan daarna nog aanschuiven voor een heerlijke biologische lunch. Bijdrage wandeling €15, deelname lunch €21,50. Ga je mee?

ZIN ligt op de route van ‘’Ons kloosterpad’’ een wandeling van 330 km langs 50 (voormalige) kloosters en abdijen in Brabant. Rond diverse kloosters en abdijen zijn rondwandelingen uitgezet, waar het begin- en eindpunt gelijk is. Deze rondwandeling is er nu ook in Vught. De kloosterrondwandeling start en eindigt bij ZIN op de Boxtelseweg 58. De rondwandeling van Vught is 11,8 kilometer lang en is uitgezet over het wandelknooppuntensysteem in Brabant. Wandel de route van het ene naar het andere genummerde knooppunt. Tussen de knooppunten volg je de bewegwijzering van het wandelknooppuntensysteem. Bij veel knooppunten vind je een paneel met een kaart van het wandelroutenetwerk, zodat je ook altijd een stukje van de route kunt afwijken. Bij de kloosterrondwandeling ontvang je een papieren wandelroutekaart. Deze route loopt onder andere langs een voormalig broederklooster, een voormalig zusterklooster, Mariaoord, voormalig sint-petruskerk waar nu een prachtige bibliotheek is gevestigd, Mariakerk en via oud-herlear, waar een van de eerste kastelen van Nederland stond, weer terug naar ZIN.

Compassie als wandelthema
Tijdens deze dag wandel je met een ”kompas voor compassie”. ZIN was het voormalige rusthuis van de Fraters van Tilburg die zich richtten op een spiritualiteit van barmhartigheid en broederschap. Barmhartigheid hebben we vanuit de ZIN vertaalt naar compassie. Gedurende deze wandeling vindt er een verdieping plaats door stukken te wandelen in stilte en stil te staan bij compassie voor jezelf en anderen om je heen. Je wandelt met elkaar, maar bent ook momenten in stilte aan het wandelen om daarna weer de interactie aan te gaan en stil te staan bij belangrijke zingevingsvragen. Het is hiermee meer een vorm van bezinningsloop dan een standaard wandeling. Vanuit de traditie van de Fraters van Tilburg geeft ZIN bezielende inhoud mee aan alle wandelaars voor tijdens de wandeling.

Meer informatie/ inschrijven www.kloosterhotelzin.nl/agenda. Bij vragen kun je mailen naar: marlou@zinvught.nl
Datum: 8 oktober
Startpunt: Zin op de Boxtelseweg 58 Vught

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!