Kom en zie – rondleiding bij de Zusters van Denekamp

Verscholen in het Twentse groen ligt ons klooster, het klooster van de Zusters Franciscanessen van Denekamp.

Wat in 1875 begon als helpende hand, is ooit uitgegroeid tot een gemeenschap van zo’n 650 zusters. Momenteel zijn er in Denekamp nog zo’n 50 zusters aanwezig. Sinds jaar en dag verzorgden ze armen en zieken, droegen ze hun steentje bij aan het onderwijs en hielpen ze mensen in nood. Maar tegenwoordig kun je in het Franciscushuis (het gerenoveerde klooster) terecht voor het huren van zalen en kamers, ook kun je hier bezinnings- en ontmoetingsdag(en) organiseren, een rondleiding of een spirituele sessie. Alles draait om het vinden van rust.

De Zusters van Denekamp

Moeder Anselma Bopp richtte zich al van jongs af aan op armen en zieken. Ze was resoluut, nuchter, zakelijk en handelde altijd naar wat de situatie van haar vroeg. Vandaag de dag leven de beleving van het evangelie, de Franciscaanse spiritualiteit en het charisma van de stichteres Moeder Anselma nog steeds voort in de zusters van nu.

De laatste decennia is het aantal zusters in Nederland drastisch gedaald. Ook de toekomst van het klooster in Denekamp was een tijdlang onzeker. In 2016 is toch besloten om dit bijzondere gebruik voort te zetten. In 2000 kwamen er al 4 zusters vanuit Indonesië naar Denekamp… en in 2018 kwamen er nog drie bij. In totaal wonen er nog zo’n 55 zusters in Denekamp. De jongere zusters zijn dagelijks bezig met het bijstaan van de oudere zusters, het voortzetten van de zending van de Nederlandse provincie, maar ze zijn ook op zoek naar nieuwe vormen van spiritueel aanbod.

Praktisch

Inhoud van het arrangement:
Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers
– Rondleiding over het kloosterterrein
– Stukje geschiedenis

Wanneer: Iedere maandag in juli en augustus om 14.30 uur, de rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur

Waar: Zusters van Denekamp (Franciscushuis), Gravenallee 30, 7591 PE Denekamp

Kosten: € 7,00 p.p.

Opgave: U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar: franciscushuis@zustersvandenekamp.nl 
of te bellen naar: 0541-753256

Aantal deelnemers: Minimaal 7 personen en maximaal 25 personen

Meer informatie: Op de site van de Zusters van Denekamp

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!