Koffieschenkerij en Nieuw Sion

De bewoners van Nieuw Sion heten u van harte welkom in hun nieuwe koffieschenkerij! In de voormalige buitenkapel serveren ze heerlijke koffie, thee, lunchgerechten en tal van huisgemaakte lekkernijen. Naast de schenkerij, in de gastentuin van het klooster, wordt een fluisterterras ingericht. Daar kunnen bezoekers genieten van de prachtige binnentuin én wordt de rust en stilte die Klooster Nieuw Sion wil bieden in stand gehouden. En wilt u lekker kletsen met uw gezelschap? Dat kan ook: aan de voorkant van het klooster is een tweede terras daarvoor beschikbaar.

De koffieschenkerij doet tevens dienst als receptie voor iedereen die Nieuw Sion bezoekt. Een warm welkom waar voor iedereen de koffie of thee altijd klaar staat, waar bezoekers van het gastenhuis de sleutel van hun slaapvertrek op kunnen halen, waar passanten een eerste indruk kunnen op doen van Klooster Nieuw Sion, waar rondleidingen door het klooster van start gaan en waar groepen worden ontvangen die voor een programma op Nieuw Sion verblijven.

Openingstijden
De koffieschenkerij is geopend van woensdag t/m zondag, van 10.00-17.00 uur. In verband met de coronamaatregelen zijn voorlopig alleen de beide buitenterrassen geopend. Parkeren is mogelijk aan de Vulikerweg (oprijlaan richting het klooster).

Indien u zeker wilt zijn van een plekje, kunt u een mailtje sturen naar reserveringen@nieuwsion.nl. Telefonisch reserveren is ook mogelijk via: 06-83109604. Uiteraard bent u ook zonder reservering van harte welkom!

De opening van de koffieschenkerij is de aanleiding om ook andere openingstijden aan te passen en meer open te gaan. De openstelling van gastentuin, kloosterkerk en kloosterkerkhof loopt voortaan gelijk op met de openingstijden van de schenkerij. Dat betekent: woensdag tot en met vrijdag open van 10.00 tot 17.00 uur en maandag- en dinsdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur (zomertijd). Gedurende deze openingstijden is er steeds een poortwachter in portiersloge of koffieschenkerij om u wegwijs te maken.

Bovendien worden meer getijdengebeden en stille meditaties vrij toegankelijk. Het gaat om alle ochtendgebeden (aanvang 8.00 uur), alle middaggebeden (woensdag- en vrijdagmiddag 12.00 uur), alle stille meditaties (maandag, dinsdag, donderdag en in het weekend om 12.00 uur) en alle avondgebeden (aanvang 18.00 uur). Wilt u een van deze getijdengebeden of meditaties bijwonen? Dan zijn enkele dingen van belang:

  • Entree via kerkgang
  • 5 minuten van tevoren aanwezig zijn én in stilte binnenkomen

Ook op uw weg naar getijdengebeden en meditaties maakt de poortwachter u wegwijs. Wees welkom.

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 35!