Kloosterserie KRO-NCRV Kruispunt (1)

In de beste traditie van KRO-NCRV Kruispunt komt het programma in de decembermaand met een kloosterserie. Tv-kok en schrijfster Nadia Zerouali en oud- topbestuurder Merel van Vroonhoven nemen hun intrek in een klooster en geven zich over aan de omgeving en het levensritme van de religieuzen. Hoe kijken zij aan tegen het kloosterleven? Wat nemen ze mee als ze hun eigen dagelijks leven weer instappen?

De serie begint op 6 december met Merel van Vroonhoven, die de trappistinnen van Abdij Koningsoord ontmoet. In de stille bossen tussen Arnhem en Oosterbeek staat het moderne, nieuw gebouwde klooster waar de zusters in 2009 hun intrek namen.

Merel van Vroonhoven (53) wist als een van de weinige vrouwen door te dringen tot de absolute top van bestuurstafels van grote bedrijven als Nationale Nederlanden, ING, NS en toezichthouder AFM, Autoriteit Financiële Markten. Een aantal jaar geleden zette ze een opmerkelijke stap: ze verliet de bestuurskamer met bijbehorend topsalaris en werd lerares in het speciaal onderwijs. Een van de drijfveren om dit te doen was haar zoon, die 13 jaar geleden de diagnose autisme kreeg. Over haar ingrijpende levenskeuze schreef ze het boek ‘De Stap’. Merel ziet uit naar de rust van het klooster. Ze mag dan gestopt zijn als vrouw aan de top, ze heeft het bijna drukker dan ooit. Hoe zal het voor haar zijn, als ze ondergedompeld wordt in stilte?

Kruispunt – maandag 6 december om 22.50 uur op NPO2.

Uitzending gemist? Kijk hem terug via deze link.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!