Kloosterrondleidingen en meeleef-ochtenden

Wat is er allemaal te zien in het imposante, neogotische klooster van de Dominicanen in Zwolle? Ze nemen u graag mee op hun rondleiding.
Iedere eerste zaterdag van de maand, met uitzondering van januari en juli, is er een rondleiding in de kerk en kloostergang.

Rondleiding
Eerste zaterdag van de maand | 14.00 – 15.30 uur. Vanaf 13.30 uur wordt ook het Adema-orgel bespeeld.
Kosten € 5,– per persoon, aanmelden is niet nodig.

Meeleef-ochtenden
Voor wie het kloosterleven niet kent maar er wel benieuwd naar is, wordt ook een ‘ochtend in het klooster’ aangeboden. Iedere eerste dinsdag van de maand, met uitzondering van de maanden juli en augustus. Per keer kunnen zij maximaal drie gasten ontvangen.

Programma

08:15 uur  Ontvangst
08:30 uur  Deelname aan het morgengebed
09:00 uur  Rondleiding in het klooster, met informatie over het leven in dit klooster, hoe het was en hoe het is.
10:30 uur  Koffiedrinken met de kloosterbewoners en werknemers.
11:00 uur  Informatie over de vier elementen van het dominicaanse kloosterleven: (gebed, studie, verkondiging en gemeenschapsleven) in gesprek met één van de bewoners van het klooster
12:30 uur  Warme maaltijd met de communiteit van de broeders
13:30 uur  Je bent vrij om te gaan of nog wat te mediteren in de binnentuin of de gebedsruimte, of te studeren in de bibliotheek.

Aanmelding voor deelname aan dit programma kan schriftelijk of via e-mail. Schrijf daarbij wat de motivatie is voor je bezoek. Deelnemen kan pas als je bevestiging hebt gekregen. Kijk hiervoor op de website van het klooster.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!