Kloosterproducten Sint-Josephsberg

De webwinkel van de clarissen in Megen is online!

Zij hebben de bedrijfjes samengebundeld onder de stichting Kloosterproducten Sint-Josephsberg. Onder ‘Kloosterproducten Sint-Josephsberg’ vallen de Hostiebakkerij, De Vegetarische Zuster en Pluk de Stilte. Met deze productlijnen werken de zusters voor het eigen levensonderhoud en het onderhoud van het klooster, deze mooie plek van gebed, stilte en bezinning.
Het is nog klein en beperkt, maar de zusters vertrouwen er op dat het gaat uitbreiden.
U bent van harte welkom in de winkel.

Onder ‘Kloosterproducten Sint-Josephsberg’ vallen de
Hostiebakkerij (met eigen website)
De Vegetarische Zuster (in de webwinkel en met ook een eigen website) – spreads en jams
Pluk de Stilte (pagina in de webwinkel) – kruidenmelanges
Bestellingen voor de Hostiebakkerij gaan via de betreffende website. De overige producten zijn in deze winkel te vinden.

Hostiebakkerij
Al sinds 1766 is er in het klooster Sint-Josephsberg te Megen een hostiebakkerij gevestigd. De zusters clarissen doen dit werk nog altijd met toewijding en met plezier. Als een dienst aan vele parochies en geloofsgemeenschappen, en als een manier om in hun levensonderhoud te voorzien. Ze werken op ambachtelijke wijze en in aandachtige stilte, zodat het gebed dat hun dagelijks leven schraagt ook in hun werk tot uitdrukking komt. Kijk hieronder een kort filmpje over de hostiebakkerij.

Snacks
De zusters willen verder uitbreiden: Samen met Dalco Food gaan de clarissen vegetarische en veganistische snacks wereldwijd op de markt brengen.  Ze ondertekenden daarvoor een gezamenlijke intentieovereenkomst. De rolverdeling: de zusters leveren recepten aan Dalco, die op haar beurt de artikelen produceert en ze aanbiedt aan klanten.
Op uitnodiging van Dalco Food ontwikkelden de zusters clarissen recepturen. De komende tijd bekijken Dalco en de zusters of een van die recepturen geschikt is om op grote schaal snacks te produceren. De haalbaarheid wordt nu onderzocht, het is nog te vroeg om iets te zeggen over het moment dat er een vegetarische snack op de markt komt. (Bron AD)

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!