Kloosterpad Zenderen – herfstwandeling

Een eigen Kloosterpad in Zenderen, waar wandelen leidt tot verwondering en verbondenheid met de natuur en waar gelijk kennis kan worden genomen van de religieuze historie.
Zenderen, een dorp met 1400 inwoners, kan met deze nieuwe aanwinst het gevoel van vroeger koesteren.

Uitgangspunt hierbij is de rijkdom aan religieus erfgoed (de kloosters, het retraitehuis en de kerken) in combinatie met de cultuur-historische mogelijkheden van Zenderen. In een tijd van hectiek en drukte kunnen momenten van bezinning en onthaasten geboden worden. Bezinning en spiritualiteit zijn op een bijzonder wijze te combineren met het genieten van het boerenlandschap, mooie natuur, gezonde producten en inspirerende verhalen van boeren en andere bewoners.

De wandelroute voert langs alle belangrijke historische en religieuze punten door bossen en over velden via landgoed Weleveld van Zenderen naar Hertme en terug. De route, naar keuze 3, 5, 8 of 11 km lang, kan alle dagen worden gelopen. Met de uitvoerige beschrijving erbij is het Kloosterpad Zenderen een adembenemende wandeling.

Twee keer per jaar wordt een seizoenswandeling georganiseerd, gekoppeld aan de seizoenen en met aandacht voor cultuur, historie en religie. In tegenstelling tot andere dagen kan op deze themadagen een kijkje worden genomen achter de kerk- en kloosterdeuren, zijn er mensen voor uitleg en worden er rondleidingen gegeven.

Herfstwandeling
Datum: De herfstwandeling vindt plaats op 5 november.
Start: De Zwanenhof, Retraitehuisweg 6, 7625 SL Zenderen

Met de uitvoerige (route)beschrijving erbij is het Kloosterpad Zenderen een adembenemende wandeling. Het routeboekje is voor €5,- te koop bij de VVV in Borne en De Zwanenhof (Retraitehuisweg) en het tankstation Texaco (Hoofdstraat) te Zenderen.

Download hier de gratis wandelroutes (in pdf formaat):

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!