Kloosterpad IJsselvallei

Kloosterpad IJsselvallei – een wandelroute van het Dominicanenklooster Zwolle, naar klooster Nieuw Sion in Diepenveen!

Het kloosterpad IJsselvallei geeft de mogelijkheid om te genieten van twee prachtige nog actieve kloosters boven de rivieren! Van het dominicanenklooster in de dynamiek van de stad Zwolle wandel je in twee dagen naar de stilte en rust van Nieuw Sion, een klooster in de bossen van Diepenveen.
Onderweg wandel je door de dynamische natuur van de IJsselvallei en de statige landgoederen tussen Wijhe en Diepenveen.

Deze reisgids helpt je op weg om dit kloosterpad goed voor te bereiden en je vind er de routebeschrijving van de twee etappes.

De route is bijna 40 km lang, en is verdeeld in twee etappes.
Etappe Zwolle – Wijhe (20km).
Etappe Wijhe – Diepenveen (19km).
Alle begin- en eindpunten liggen dicht bij een treinstation of bushalte.

In het Dominicanenklooster Zwolle kun je niet overnachten, maar wel deelnemen aan het getijdengebed om 08.30 en 17.45 uur. Het stiltecentrum van de kerk is vanaf 10.00 open (di. tm zat.) en de gehele kerk tussen 13.30 – 16.30 (di. tm zat.).

Als je – aan het einde van het ‘Kloosterpad IJsselvallei’ – aangekomen bent bij Klooster Nieuw Sion zijn er de volgende mogelijkheden:

  • Koffie- of thee drinken en/of een lunch gebruiken in de koffieschenkerij van het klooster die geopend is van woensdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur.
  • Overnachten in het gastenhuis van het klooster via onze website. Klik hier om te reserveren.
  • Een avondmaaltijd kun je zelf bereiden in de keuken van het gastenhuis of gebruiken in het restaurant aan de overkant dat ‘Nu Nu’ heet. Let op ook dit restaurant is maandag en dinsdag gesloten.
  • Welkom bij onze getijdengebeden in de kloosterkerk. Het ochtendgebed is om 8.00 uur, de middagmeditatie ( in stilte) om 12.00 uur., het avondgebed om 18.00 uur en het nachtgebed om 21.30 uur.

Praktische gegevens en links, en de complete routebeschrijving met historische informatie – dit alles vind je in de brochure Kloosterpad IJsselvallei (download 10Mb).

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!