Kloosterleven op school-tv

School-tv besteedt voor de geschiedenisles met korte filmpjes aandacht aan het kloosterleven van vroeger en van nu. Ook voor wie niet meer op school zit het bekijken waard.

Hoe wordt het kloosterleven uitgelegd aan kinderen? Kijk mee naar het filmpje over de Zusters Onder de Bogen in Maastricht.

De zusters heten voluit Liefdezusters van de Heilige Carolus Borromeus. Hun klooster is gevestigd in een aantal historische gebouwen tussen de straten Sint Servaasklooster en Kommel. In de kloostertuin bevindt zich een belangrijk deel van de eerste middeleeuwse stadsmuur.
De Liefdezusters van de Heilige Carolus Borromeus (Latijn: Sorores Misericordiae Sancti Caroli Borromei; afgekort SMCB), is een rooms-katholieke zustercongregatie, die in 1837 in Maastricht werd gesticht. Het moederhuis van de congregatie is het Klooster van de Zusters Onder de Bogen in Maastricht, waar circa 120 zusters wonen en werken. De wereldwijde congregatie telt anno 2014 circa 700 leden, die werkzaam zijn of waren in een groot aantal landen. Naast de Maastrichtse tak zijn er zes andere ’takken’ van congregaties die dezelfde naam dragen, maar onafhankelijk naast elkaar bestaan. Al deze congregaties zijn of waren actief in de gezondheidszorg, met name in ziekenhuizen. De Maastrichtse tak onderscheidt zich doordat ze als enige in de missie actief is.