Kloosterfestival voor jongeren tot 35 jaar in Diepenveen

Vier dagen leven op het ritme van de getijdengebeden, rond de kloosterkerk van de oude abdij Sion bij Deventer. Donderdag 22 augustus – zondag 25 augustus 2019
Gezellig met andere jongeren bivakkeren op het campingweiland. Praten met monniken en nonnen, die er zijn om naar je te luisteren en met je mee te vieren. Maar ook een biertje drinken in de gezellige Kloosterkroeg of genieten van een singer-songwriter in de oude stal.

En er is meer! Laat je inspireren tijdens workshops, door een spreker of tijdens een debat, en eet daarna samen heerlijk met elkaar onder de Grote Kap.

En werken. Naar het eeuwenoude monnikenmotto Ora et Labora, Bid en Werk. Een kloostergemeenschap vorm je samen, het Kloosterfestival bouwen we ook samen. Je bent gast én vrijwilliger. Je kiest zelf je klussen. Je kunt het sanitair een poetsbeurt geven, de gangen dweilen, je opgeven voor het koor dat de getijden zal begeleiden en/of het terrein helpen opbouwen en afbreken. En misschien geef je zelf graag een workshop of heb je een ander talent dat je wilt inzetten voor je mede-festivalgangers.

Het Kloosterfestival, voor jongeren in de leeftijd tot 35 jaar wordt georganiseerd door Klooster Nieuw Sion en het Jongerenklooster, in samenwerking met partners PKN en BEAM.

Programma:
Dit jaar heeft de organisatie ervoor gekozen nog meer te focussen op de programma’s van religieuzen uit Nederland. En niet de minste namen hebben zich aangemeld, een greep uit de 15 monniken en kloosterzusters die komen: Holkje van de Veer (zuster dominicanes) komt naar het festival en gaat met bezoekers aan de slag rondom het thema Angst. Zr. Simone van den Brink (Onze Lieve Vrouwe Abdij) gaat met je kleien met het thema: Wat leeft in mij? Hoe druk ik dat uit in klei? Ward Biemans (Jezuiet) zal een workshop verzorgen over ecologie, onder de titel: ‘Wat vindt de paus en wat kun je zelf doen?’

Naast de religieuzen komen er ook andere gasten. Zo zal Elsbeth Fraanje, de filmmaakster die afgelopen jaar een Gouden Kalf won voor haar documentaire Snelwegkerk, te gast zijn en met je in gesprek gaan na het vertonen van haar docu.

Muziek
In de avonden zal de kapschuur weer swingen. We gaan op de folk toer met “The Balcony Players”, rocken met de oude bekenden van “Nobuts”, Delise is onze singer-songwriter van dit jaar en tenslotte hét ‘orgelconcert in slaapzak’ wordt uitgevoerd door niemand minder dan Laurens de Man!

Dagritme:

7.00 Luiden van de kloosterklokken
7.30 Morgengebed in de Kloosterkerk
8.00 Ontbijt in de Smederij
9.30 Leren & luisteren (Workshops, lezingen, goede gesprekken)
12.00 Middaggebed in de Kloosterkerk
12.30 Lunch in de Smederij
14.00 Ora et labora (Werken, zingen, koken, etc.)
16.30 Vrije tijd
17.30 Avondgebed in de Kloosterkerk
18.00 Avondeten in de Smederij
20.00 Muziek in de Smederij
22.00 Nachtgebed in de Kloosterkerk
22.30 Muziek in de Smederij en gezelligheid in de Kloosterkroeg

Ook zin om deel te nemen aan dit festival? Bestel dan je kaartjes via de link

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!