Kloosterexperience 2021 Klooster Nieuw Sion

Kloosterexperience 2021 19 tot 22 augustus 2021

Welke beelden zijn belangrijk in jouw leven? Hoe ziet jouw beeld van God eruit? Welke voorbeelden inspireren jou? En hoe bepaalt je toekomstbeeld je weg? Tijdens de Klooster Experience ga je aan de hand van deze vragen aan de slag met je eigen beeldenstorm.

Kom deze zomer kamperen op het terrein van Klooster Nieuw Sion en sta samen met anderen stil bij wat écht belangrijk voor je is in je leven! Dompel jezelf onder in een eeuwenoud kloosterritme. Vier festivaldagen lang leef je op het ritme van de getijdengebeden, rond de kloosterkerk van Klooster Nieuw Sion in Diepenveen.

Gezellig met andere jonge mensen bivakkeren in de boomgaard. Een goed gesprek met de religieuzen (broeders en zusters) die er zijn om naar je te luisteren en aanwezig zijn bij de vieringen in de kerk. Maar ook een biertje drinken in de gezellige Kloosterkroeg of te genieten van een singer-songwriter.

Tussen de gebeden door vind je inspiratie bij workshops of lezingen. En daarna ontmoeten we elkaar onder de Grote Kap voor een eenvoudige maaltijd met ingrediënten uit de moestuin. Elke middag werken we, naar het eeuwenoude monnikenmotto: Ora et Labora, Bid en Werk. Een kloostergemeenschap vorm je samen, het Kloosterfestival bouwen we ook samen. Je kiest zelf wat je doet. Je kunt werken in de tuinen, het sanitair een poetsbeurt geven, de maaltijd bereiden of meezingen in het koor dat de getijden zal begeleiden.

Programma: workshops en muziek
We zijn op dit moment volop bezig met de inhoud van een inspirerend programma. De getijdengebeden in de kloosterkerk zijn elke dag om 8.00, 12.00, 18.00 en 21.30 uur. En tussen 13.30 en 15.30 kies je hoe je Ora et Labora invult. Daarom heen vind je rust, ontmoeting en inspiratie in workshops, lezingen, goede gesprekken en muziek.  

Kortom: wil je deze zomer eens iets heel anders doen en ben jij tussen de 19 en 39 jaar? Kom dan naar Klooster Nieuw Sion!
Meer info en tickets:
https://www.truetickets.nl/e/14437/kl…

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!