Kloostercamping Nieuw Sion

Klooster Nieuw Sion, gelegen in de bossen van Diepenveen bij Deventer, opent deze zomer opnieuw een tijdelijke camping in haar boomgaard. Na een pilot in 2020 wil het klooster blijvend een plek bieden voor iedereen die, veilig in eigen land, op adem wil komen na de hectiek van de coronacrisis. Met verblijf op de camping ondersteunen gasten ook direct het klooster, dat door de coronatijd veel inkomsten verloor. 

U bent deze zomer, van 14 juni tot 16 augustus, welkom op de intieme kloostercamping in het buitengebied van Deventer. Net als de broeders die Sion vroeger bewoonden en het land bewerkten, biedt Nieuw Sion gastvrijheid aan iedereen die veilig in eigen land wil genieten van rust, ruimte en natuur. Men staat open voor gasten van alle geloofsstromingen of juist zonder een religieuze achtergrond, die de leefregels van het klooster respecteren. Kamperen op Klooster Nieuw Sion is een unieke ervaring: even rustgevend als levendig, even vervuld als verstild.

Het wordt op prijs gesteld wanneer de gasten meegaan in het dagelijks ritme van het kloosterleven en waar mogelijk deelnemen aan de getijdengebeden in de kloosterkerk.

“Kamperen op Nieuw Sion is anders dan op een gewone camping”, vertelt directeur Marten IJmker: “Natuur en ruimte zijn denk ik herkenbare ingrediënten die mensen op vakantie ervaren, en daarvan is er op volop te genieten op en rondom ons klooster. Maar we moedigen bezoekers ook aan mee te gaan in het dagelijks ritme van het kloosterleven op Nieuw Sion. We merken dat gasten het bijzonder vinden om daarvan te proeven, bijvoorbeeld door mee te doen aan de dagelijkse getijdengebeden. Juist in de bijzondere tijd waarin we leven is vakantie ook een moment om even stil te staan bij de tijd die achter je ligt, even te bezinnen en op adem te komen.” 

Verblijf inclusief ontbijt en diner
Een heerlijk ontbijt- en dinerbuffet in de nieuwe koffieschenkerij maakt standaard deel uit van uw verblijf, zodat u in alle rust kunt genieten van uw tijd op het klooster. Elke dag wordt er een wisselend vegetarisch diner bereid, geïnspireerd op het aanbod van de kloostertuin, het seizoen en de streek.  Indien u het leuk vindt ons hierbij te helpen is dit mogelijk op gezette tijden. De gedekte tafel staat rond de klok van 19.00 uur klaar in de koffieschenkerij.

Arrangementen
Er zijn 3 arrangementen waar u voor kunt boeken:

  • Lang weekend (vrij t/m ma)
  • Midweek (ma tot vrij)
  • Een week of langer (aankomst maandag of vrijdag, minimaal 7 nachten)

Prijzen (incl. ontbijt en diner)

  • Volwassene (incl. staanplaats): € 40,50 per nacht
  • Extra volwassene: € 34,50 per nacht
  • Kind 4-12 jaar: € 20 per nacht
  • Kind 0-3 jaar: Gratis
  • Toeristenbelasting: € 0,99, per persoon per nacht

Praktisch

  • Aankomst vanaf 14.00 uur, vertrek voor 10.00 uur.
  • De kampeerplaatsen zijn geschikt voor tent, caravan of camper met max. lengte van 6 meter
  • Er is geen stroomvoorziening aanwezig op de kampeerplekken

Meer informatie: stuur een e-mail
Direct boeken: kan via deze link.

Voor wie niet wil kamperen bieden de kamers van het gastenhuis een alternatief om op een andere manier invulling te geven aan vakantie. Het klooster merkt dat de behoefte aan onthaasting en het zoeken naar rust een steeds grotere rol is gaan spelen tijdens de coronacrisis. “Ons gastenhuis konden we gelukkig open blijven houden de voorbije periode, en we merken aan onze gasten hoezeer zij de rust en stilte op ons klooster waarderen, nu meer dan ooit”, aldus IJmker.

Bron: Hanzestad.nl en Nieuwsion.nl

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!