Klooster-Xperience

Na vier edities van het kloosterfestival met een steeds groter wordende groep vaste bezoekers kon Nieuw Sion het niet over hun hart verkrijgen om vanwege Corona het hele feest af te blazen.

Dus kan je deze zomer een Klooster Xperience beleven, nog steeds klooster en nog steeds de ingrediënten van een festival maar dan meer toegespitst op een reis die je zelf onderneemt in plaats van als groep. Dus wil je deze zomer eens iets heel anders doen en ben jij tussen de 19 en 39 jaar? Kom dan naar Klooster Nieuw Sion!

Daar vindt van donderdag 20 augustus tot en met zondag 23 augustus 2020 de Klooster-Xperience plaats. Een dag tijdens de klooster-Xperience is gebouwd op getijden, dat betekent dat er vier vaste momenten zijn waarop de klokken van de kloosterkapel luiden en we  samen in gebed kunnen gaan. Stilte is in deze momenten erg belangrijk. Deze getijden creëren vaste (ijk)punten van rust die de ruimte geven om je gedachten te ordenen/voor inkeer. Vast staan de vier gebeden per dag. Tussendoor worden er programmaonderdelen georganiseerd zoals workshops van de aanwezige religieuzen en muziekconcerten.

Programma Klooster-Xperience

Vanuit diverse kloosters uit het land komen monniken en kloosterzusters om workshops te verzorgen. Bijzonder tof is het dat broeder Alberic Bruschke uit Schiermonnikoog gaat komen. Een heel aantal jaar heeft met anderen monniken gewoond in het Klooster van Nieuw Sion (voormalig Abdij Sion). Graag wil hij met je nadenken over ‘Monastiek leven anno nu’.

Verder kun je ‘Leren mediteren’ met fr. Niek Hanckmann uit Tilburg, ‘je verdiepen in Catharina van Siena’ samen met Marieke Al en ‘Mediteren met Meister Eckhart’ gegeven door Marga Zwiggelaar, beide van de zusters Dominicanessen in Nijmegen. Na het succes van afgelopen jaar is Nadia Kroon opnieuw terug bij ons voor het ‘Labyrinth lopen’. Broeder Ruud wil je schatten laten ontdekken met behulp van het Lectio Devina en Johan ter Beek zal er zijn met een workshop over het project ‘Reisgenoten’. Met hem denk je na over hoe je verder kunt met deze klooster-Xperience wanneer je weer thuis bent.

Nieuw dit jaar is ons early bird programma. Je kunt de miracle morning in de prachtige omgeving van Nieuw Sion beleven door samen met onze eigen kok en Fitrater Imre van de Geer sportief wakker worden met je sportschoenen aan of door met vogelaar Erik Mensonides vogels te spotten.

Klooster-Xperience staat voor horen, voelen, ruiken, proeven, ervaren, beleven. Laat je verrassen door te ontdekken wat het Klooster op Wielen hier mee te maken heeft. Wilma, ons vertrouwde gezicht van De Ambassador is uiteraard onmisbaar met haar heerlijke koffietjes en staat elke dag weer garant voor gezonde voedzame maaltijden.

Heel blij zijn we met de komst van Lotte Pen. Met ‘Pelgrim’ neemt ze je mee op een volledig door haar ontworpen en geschreven meditatieve wandeling begeleid door haar muziek en uitmondend in iets heel bijzonders….

Het hoogtepunt van het kloosterfestival is voor velen hét ‘orgelconcert’ op zaterdagavond en wordt dit jaar uitgevoerd door niemand minder Henk Doest! Oh wat hebben we zin om liggend in ons slaapzakje meegevoerd te gaan worden door zijn te gekke sferisch spel!
Muziek én kunst nemen deze zomer een ruime plek in tijdens het festival. Ga genieten van o.a. Strohalm BV en gezellig gitaarspel bij het knappere kampvuur. Kom schilderen in de boomgaard van de kloostertuin, of zet op andere manieren je eigen creativiteit in om dit festival tot een unieke Xperience te maken!

Bekijk hier het filmpje van het Kloosterfestival van vorig jaar.

 

Praktisch

Data: donderdag 20 augustus tot en met zondag 23 augustus 2020

Plaats: Nieuw Sion, Vulikerweg 6, 7431 PJ Diepenveen

Kosten: All in kaart (kamperen, deelname programma en maaltijden € 122
Dagkaart: inclusief maaltijden €40

Aanmelden voor deze experience kan via deze link

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!