Klooster Westvleteren opent webshop

Een Trappist uit Westvleteren bestel je tegenwoordig online

De Sint-Sixtusabdij van Westvleteren is een cisterciënzerabdij, in de volksmond ‘Trappistenabdij’ genoemd.
De monniken wijden er hun leven aan gebed, lezing en arbeid. Ze leven als broeders samen volgens de regel van Benedictus. Zoals ieder ander willen ze in hun eigen levensonderhoud voorzien en delen met wie het nodig heeft. Ze ontvangen gasten die met hen het leven voor een tijd willen delen. Om in hun levensonderhoud te voorzien brouwen de broeders van Westvleteren al sinds 1839 bier.

“Tot 2005 konden klanten op vastgelegde dagen en uren bij ons Trappist kopen”, zegt abt Manu Van Hecke in HLN “Door de plotse hype werd de vraag groter dan het aanbod. Omdat er constant files voor de poort stonden, schakelden we over op reservaties via de ‘biertelefoon’. Dat systeem heeft lange tijd zijn dienst bewezen, maar het werd duidelijk dat het aan vernieuwing toe was. Klanten moesten al op geluk rekenen om binnen te raken en dat wekte heel wat frustraties op, zowel bij ons als bij de bierliefhebber.” 

Daarom zal de bierverkoop vanaf nu via webwinkel www.trappistwestvleteren.be verlopen. Klanten zullen er kunnen kiezen tussen de drie soorten Westvleteren, met een maximum van twee kratten per aankoop, zolang de voorraad strekt.

Afbeelding: afkomstig van de website trappistwestvleteren.be