Klooster Sint-Catharinadal in het nieuws

Eerder deze week stond op onze site het bericht over het jubileumboek van klooster Sint-Catharinadal. Maar ook op een andere manier kwam het klooster van de norbertinessen in Oosterhout volop in het nieuws. Zowel in de krant, op Facebook als op televisie werd bericht dat de zusters wijn over hebben! En niet een paar flessen; maar liefst 20.000 flessen.

Zin om te wijnen? kopte RTL Nieuws. Je hoeft er niet eens voor naar de kloosterwinkel. De organisatie Breda Maakt Mij Blij springt bij met een online verkoop.

De zusters begonnen met een wijnmakerij op 8,5 hectare akkers waar voorheen koeien graasden en maïs verbouwd werd. Heel wat vrijwilligers en de organisatie MidZuid helpen hen jaarlijks bij de oogst, die daarna rijpt in het wijnhuis annex restaurant. Manager Richard Oomes leidt het project. Hij zag door corona een paar belangrijke afnemers plotseling wegvallen, zoals de luchtvaartmaatschappij KLM en natuurlijk de horeca. Daardoor zitten de zusters dit jaar dus met een gigantische aantal flessen die ze graag kwijt willen.

Zusters die wijn produceren zijn een zeldzaamheid. Met hun 8,5 hectare behoren de norbertinessen van Sint-Catharinadal zelfs tot de drie grootste wijnproducenten in Nederland! Een gedurfd project, dat overigens al aan 2,5 hectare uitbreiding denkt. Dat is echt iets van de laatste tijd, geeft theoloog Frank Bosman nog mee aan RTL: De zusters dachten: ‘Tja, wat die mannen kunnen met bier, dat kunnen wij met wijn’.

???? Een fles wijn van de zusters kost € 13,50 en een voordeeldoos van 6 flessen € 69,50

???? Ophalen kan op zaterdag 17 oktober van 11:00 tot 14:00 uur, thuisbezorgd krijgen kan ook (prijs 6 flessen inclusief bezorging €82)

De NOS maakte melding dat het hard gaat met de flessen. Het overtreft alle verwachtingen. Kijk hier het filmpje van zuster Mechtild, die vertelt hoe goed de verkoop loopt.

https://nos.nl/video/2347549-wijnoverschot-oosterhoutse-zusters-bijna-verkocht-overtreft-wel-even-alles.html

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!