Kerststallententoonstelling

Al ruim 30 jaar wordt elk jaar in december in de Sint Ansfriduskerk in Amersfoort een tentoonstelling georganiseerd van kerststallen en kerstgroepen uit de hele wereld. Ooit is de voormalige pastoor van de Sint Ansfriduskerk, pastoor Schuurmans gestart met het tentoonstellen van zijn eigen kerstgroep in de zaal naast de kerk. Later kwamen daar kerstgroepen van parochianen bij. Toen het er teveel werden voor de zaal, is de tentoonstelling verplaatst naar de kerk. Pastoor Schuurmans verzamelde zelf Santons, kerstbeelden uit Frankrijk. Deze kerstgroep heeft hij geschonken aan de Sint Ansfriduskerk en daar wordt hij elke kerststallententoonstelling in een veranderend decor neergezet.

Nu bestaat de tentoonstelling jaarlijks uit meer dan 250 kerstgroepen afkomstig uit meer dan 60 landen. Er is een grote variëteit aan gebruikte materialen, hoogte en aankleding van de beelden.

De tentoonstelling wordt muzikaal opgeluisterd door een groot aantal koren. En als het u teveel is om alles achter elkaar te bekijken, kunt u tussentijds even pauzeren in de Herberg.

Van 7  tot en met 16 december wordt de jaarlijkse kerststallententoonstelling gehouden. Circa 250 kerstgroepen staan dan opgesteld in de Sint Ansfriduskerk in Amersfoort. Meer dan 30 koren en muziekgroepen treden belangeloos op.

De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag 9.30-21.00 uur, zaterdag 9.30-17.00 uur, zondag 12.30-17.00 u.
Entree € 2
€ 0,50 (4-12 jaar)
jonger dan 4 jaar gratis.

Op zaterdag 15 december 2018 wordt een Kerstconcert gegeven door Harmonieorkest KAMV en Christelijk Koor Message, beide uit Amersfoort. Het concert begint om 19.45 uur. De kerk is open vanaf 19.15 uur.
De entree voor het kerstconcert is € 10,- per persoon inclusief het bekijken van de tentoonstelling.

De netto opbrengst is dit jaar voor Stichting Happy Holiday. Met de opbrengst hopen ze in 2019 twee keer een vakantieweek te kunnen organiseren voor ernstig zieke kinderen en hun gezin die daarvoor zelf de financiële middelen niet hebben.

Zie voor meer informatie, bijvoorbeeld over de optredende koren sintansfridus.nl/kerststallen.