Kerststallenroute in Baarn

Rond Kerst 2021 wordt voor het 26ste achtereenvolgende jaar de kerststallenroute in Baarn georganiseerd. In 292 Baarnse tuinen staan kerststallen, die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Men kan de route op eigen gelegenheid afleggen, bij voorkeur lopend en fietsend, maar ook per auto is mogelijk. De kerststallenroute kent een grote variatie: stallen, schilderijen, kinderkerststallen, wandkleden, et cetera. Deze kerststallen en kersttaferelen zijn voor het overgrote deel door de deelnemers zelf gemaakt.

Ook ’s avonds zijn de stallen goed te bezichtigen. Ze zijn goed verlicht, maar het is wel aan te raden een lichtje mee te nemen voor hen die de route niet uit hun hoofd kennen. De stallen zijn te herkennen aan de witte sterren en bij elke kerststal staat de route aangegeven op een kaartje.

De stallen staan in elk geval van 18 december 2021 tot en met 6 januari 2022. De routebeschrijving is via de link te downloaden. De route begint in de Faas Eliaslaan en loopt langs de Nicolaaskerk naar Hoog Baarn, in totaal ongeveer vijf kilometer. De stal in de onlangs gerestaureerde Nicolaaskerk is ook dit jaar weer te bezichtigen. Let op de openingstijden van de kerk.

Op dinsdag 28 december staat er tussen 14.00 en 17.00 uur een kraampje op de Smutslaan waar de bezoekers van de kerststallenroute gratis poffertjes kunnen krijgen. Een lekker warm hapje in koude dagen.

Inwoonster en organisatrice Jaqueline van den Eshof vertelt in de onderstaande reportage van RTV Baarn over dit initiatief en er zijn een paar bijzondere kerststallen te zien.

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!