Kerststallen en kerstmarkt in Egmond

Op 15 november opende vader-abt Thijs Ketelaars de grote expositie van kerststallen in de Benedictushof, de gastvrije ruimte in Egmond-Binnen waar de monniken de deuren openen voor mensen in de abdijwinkel, de horeca of de boekhandel.

Na de opening van de Kerstallen tentoonstelling  wordt tot en met zaterdag 6 januari 2023 de jaarlijkse Kerstmarkt gehouden in de Benedictushof.

Die ruimte is omgetoverd tot één grote expositie rond kerststallen, in het jaar dat we vieren dat Franciscus 800 jaar geleden de eerste levende kerststal bouwde, in Greccio.

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 11:00 uur tot 17:00 uur. (1e en 2e Kerstdag en nieuwjaarsdag is de winkel gesloten.)

Daarnaast was er op 15 november de presentatie van het gebedenboek rond kerststallen dat in een oplage van meer 20.000 exemplaren verspreid is in kerken, kloosters en priorijen in Nederland en Vlaanderen. Prominente christenen hebben in dat gebedenboek beschreven wie hun favoriete figuur in de kerststal is en wat zij graag bidden rond die figuur.

Het boek is nog te bestellen (3e druk verschijnt binnenkort)

 

 

 

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!