Kaasophalen bij Abdij Koningshoeven

Ruim 4000 mensen reageerden enige tijd geleden op de noodkreet van Abdij Koningshoeven: ze zaten met een kaasoverschot. De monniken zijn inmiddels van hun kaasoverschot van 15.000 kilo af.

Omroep Brabant schreef hierover:

In de abdij in Berkel-Enschot maken de broeders zelf kaas en bier. Ze zijn het bekendst van hun bier, La Trappe. Elke biersmaak heeft zijn eigen kaas zoals Dubbel, Blond en Isid’or. De kaas is niet in de supermarkt te vinden en vanwege de coronacrisis was de horeca dicht. Het gevolg: de broeders zaten met een overschot van 15.000 kilo kaas. Om daar vanaf te komen, startten ze online een actie. Dat werkte, het liep al snel storm.

Zaterdag konden mensen hun bestelling tussen negen en twaalf uur ’s ochtends af komen halen bij de abdij. “Deze drukte is geweldig. Mooi om te zien hoe dit zo’n succes geworden is en mensen massaal te hulp zijn geschoten”, vertelt de gelukkige broeder Bernardus. “We zijn alle 15.000 kilo kaas kwijt. En dat in zo’n tien dagen. Dat is gigantisch!”

Broeder Bernardus is blij dat alle kaas is verkocht is. De opbrengst van de kaas gaat naar een goed doel. De monniken bouwen een school in Oeganda. “Het is hartverwarmend dat zoveel mensen ons goede doel komen steunen. Nu kunnen we het project afronden.”

Bekijk hier het filmpje dat Omroep Brabant maakte op de ophaalochtend.

Afbeelding: Dom Bernardus voor Omroep Brabant

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!