Josquin des Prez – concerten ter gelegenheid van zijn 500e sterfdag

Op 27 augustus is het 500 jaar geleden dat Josquin des Prez overleed.  Al in zijn eigen tijd hing er een magisch aura rond zijn persoon en zijn muziek. Maar naarmate zijn roem groeide, nam ook het aantal composities toe die ten onrechte aan hem werden toegeschreven. Als festival gespecialiseerd in de polyfonie ziet Laus Polyphoniae het haast als plicht Josquin in een nieuw daglicht te plaatsen.

De componist liet een frisse wind waaien door de Franco-Vlaamse polyfonie. Zijn muziek blinkt uit door compositorisch vernuft, een heldere vorm, welluidende klank en een diepzinnige relatie tussen tekst en muziek. Laus Polyphoniae 2021 wordt een hybride festival dat de meest uiteenlopende werken van Josquin laat klinken. Ensembles uit de Lage Landen brengen liveconcerten, en Laus Polyphoniae reist dit jaar voor het eerst de wereld rond! We nodigen de internationale artiesten niet uit in Antwerpen, maar streamen vanuit Tokio (JP), Boston (VS) en York (VK). Ten slotte plaatsen exclusieve docu-concerten Josquins missen in hun context.

Alle docu-concerten en concerten van Laus Polyphoniae 2021 zal u gratis online kunnen volgen. Kijk op de website voor de tijden. U kunt de concerten die voorbij zijn op de site terugkijken, of actuele concerten via de livestream meemaken.
Of bekijk de online starterscursus polyfonie.

https://youtu.be/22PAyST1QbE