Jongeren naar Klooster van Orval

In de zomer van 2022 nodigen de monniken van Orval je uit om stil te worden en van de Schrift te proeven als een Woord ten leven.

Naar jaarlijkse gewoonte openen de broeders van Orval in de maand augustus hun deuren voor een unieke blik achter de schermen. Gedurende vijf dagen kan je in een subliem kader genieten van stilte, gebed, ontmoeting en vriendschap.

Wil je kennismaken met het gebed van christenen? Wil je je persoonlijk gebed verdiepen of nog meer thuiskomen in het samen vieren? Dan is dit initiatief voor jou: een leerschool in gebed met jonge mensen, in de rust van de Abdij van Orval.

Alle inleidingen worden simultaan vertaald naar het Nederlands of Frans (afhankelijk van de spreker).
Verwerkingsgroepjes zijn er zowel in het Nederlands, Frans, tweetalig (Frans en Nederlands : ieder spreekt zijn eigen taal).

OJP biedt jongeren tot 30 jaar een mix van adembenemende natuur, inspirerende getuigenissen, intense gebedsmomenten, boeiende geloofsuitwisselingen en als klap op de vuurpijl een onvergetelijk kampvuur in de historische ruïnes van de prachtige abdij!

Los komen van de (drukke) buitenwereld, je focussen op wat écht belangrijk is en ondertussen genieten van een magnifieke omgeving. De abdij is gelegen in een prachtig stukje natuur, een ware oase van rust. De schepping op z’n best. Misschien was dat wel wat ik nodig had? (Anneleen)

Praktisch

  • Wanneer? van 03/08/2022 tot 08/08/2022
  • Voor wie? 18 tot 30 jaar
  • Kostprijs? € 100 voor werkenden, € 80 voor studenten
  • Inschrijven? surf naar de website van Orval
  • Meer info? neem contact op met anais.fayt@ijd.be

Overgenomen van IJD – Jongerenpastoraal Vlaanderen

Voor wie sfeer wil proeven een (oud) filmpje:

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!