John Rutter componeert koorwerk voor Oekraïne

Wat doet een componist als hij geraakt is door het onrecht van alweer een nieuwe oorlog, een oorlog tussen volkeren met dezelfde godsdienst en cultuur, zo dichtbij? Dan gaat hij aan het componeren. Het lied dat uit John Rutters hart vloeide, is een gebed. In onderstaande video vertelt hij hoe het tot stand kwam.

John Rutter:

 Zoals iedereen ben ik geschokt door de recente gebeurtenissen. Ik wou meteen muziek schrijven om op mijn eigen manier te reageren. Die woensdag ging ik naar een gebedswake, waar ik een gebed hoorde met de woorden:

Heer, bescherm Oekraïne.
Geef ons kracht, geloof en hoop, onze Vader.
Amen.

Donderdag ging ik ermee aan de slag. Ik wilde dezelfde woorden in nieuwe muziek gieten. Ik hoop dat de tekst zal weerklinken in het hart van veel mensen. 300 mensen waren in een heel korte tijd bereid om het werk uit te voeren en de wereld in te sturen zodat het de Oekraïeners mag bereiken in hun uur van nood.

Tekst overgenomen van Kerknet.be

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!