Intreden, en dan?

Dominicanes Catharina Al zocht lang naar een passende plek om in te treden. Pas bij het derde klooster voelde het veilig genoeg, vertelt ze in het Nederlands Dagblad. Nu geeft ze advies over het ingroeien in religieuze gemeenschappen.

Het eerste klooster waar ze intrad was contemplatief van karakter, in Duitsland. Ze trad te snel in, denkt ze achteraf. Er heerste een ‘offermentaliteit’, vertelt dominicanes Catharina Al in het interview in het ND.

Ook bij het tweede klooster ging het niet goed, vanwege het ontbreken van een structuur. Gelukkig vond ze bij de zusters dominicanessen van de Heilige Familie in Neerbosch wel een plek om te blijven. Ze schreef over haar ervaringen in het boek: Religieus leven met toekomst. 

De dominicanessen van Neerbosch beleven dankzij Catharina en haar medezuster Marga en sinds ruim een jaar ook zuster Nadia een herstart. Catharina prijst in het interview de moed van de oudere zusters en de goede afspraken die er gemaakt zijn. Zo hebben de nieuwe zusters een externe begeleider en zijn ze niet belast met de zorg voor de grote groep oudere medezusters.

Het artikel is hier te lezen. ND heeft een betaalmuur, maar als je je aanmeldt kun je vijf artikelen gratis lezen.

tekst en afbeelding overgenomen van dominicanen.nl

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!