Interview met dominicaan Stefan Ansinger

Hij noemt het zelf een radicale keuze. Terwijl de meeste jongeren kiezen voor een carrière of een gezin, kiest Stefan Ansinger (27) uit Venray voor een leven als dominicaan. De Limburgse zender L1 maakte met Pasen een portret van hem.

Na zijn studie bestuurskunde trad Stefan Ansinger (27) in bij de Orde der Predikers, oftewel de dominicanen. Hij woont in het dominicanenklooster in het Zwitserse Fribourg. Aan de naastgelegen universiteit studeert hij daar filosofie en theologie. Heel even is hij terug in Nederland voor familiebezoek. De zender L1 spreekt hem bij het bisdom van Roermond.

Gekleed in een wit habijt is Stefan een opvallende verschijning in het straatbeeld. ‘Het dragen van een habijt is functioneel’, legt hij uit. ‘Het herinnert mij zelf aan mijn roeping. Net zoals anderen een uniform dragen, draag ik een habijt. Ik heb zo veel mooie gesprekken met mensen. Ze komen naar me toe om te bidden. Ze zijn enorm geïnspireerd door het feit dat je een habijt draagt. En daarbij komt dat we best wel wat trotser mogen zijn op ons geloof. Van andere geloven zie je ook uitingen zoals een hoofddoek. Zo draag ik mijn habijt.’

Lees hier de hele tekst op de website van L1.

Stefan is met zijn medebroeder Alexandre Frezzato bezig met het project OPChant, waarin de twee jonge dominicanen de eigen dominicaanse gregoriaanse traditie onderzoeken en toegankelijk maken.

Bericht overgenomen van Dominicaans Nederland.

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!