Inspiratiefestival Terschelling

Het inspiratiefestival op het mooie Terschelling (22-24 oktober) hoopt een brede oecumenische beweging op gang te brengen.

Zeer velen binnen en buiten de bestaande religieuze gemeenschappen zijn zinzoekers geworden, spirituele betekenis-jutters, vaak in hun eentje. Maar iedereen verlangt linksom of rechtsom naar samenklank, samenspel en samen leren. Naar speelruimtes waar het bruist van creativiteit, ritselt van nieuwe beelden en woorden om weer veerkracht op te doen, doorgroeikracht voor de komende jaren.

Met een gevarieerd programma aan lezingen, workshops, getijdenvieringen, discussies, theater en meditatie is er voor elk wat wils. Of je nou op zoek bent naar spiritualiteit en inspiratie, naar verdieping en inhoud, naar creatieve werkvormen of andere vormen van geloofsbeleving. We zetten in bij vernieuwende vormen. Om te (be)proeven, te beleven, te bezielen, te delen en te verbinden. Het hele eiland wordt gebruikt als locatie:  één grote groene kathedraal.

Tijdens het Inspiratiefestival op Terschelling  verzorgt het Leerhuis Spiritualiteit uit Rotterdam stiltemeditaties. Erik Borgman treedt op en twee broeders dominicanen verzorgen het getijdengebed.

De katholieke kerk op het eiland is stiltecentrum tijdens het festival. Oud-dominicaan Sven Volkers is bij die kerk betrokken. Twee broeders dominicanen uit Rotterdam zullen er de getijden bidden en met mensen in gesprek gaan over dominicaans religieus leven. Op andere momenten verzorgt het Leerhuis Spiritualiteit uit Rotterdam er stiltemeditaties. Het Leerhuis is een dominicaans project en wordt onder meer gedragen door lekendominicaan José van der Torre. De stiltemeditaties krijgen vorm met inspiratie van Meister Eckhart o.p., die leerde dat God telkens hier en nu geboren moet worden. ‘De Eeuwige openbaart zich vanuit de stilte, de ruime leegte, in ons’, schrijft het Leerhuis. De begeleide stiltemeditatie maakt ruimte.


Praktisch

Plaats: diverse locaties en kerken op Terschelling
Data: 22, 23 en 24 oktober 2021
Kosten: €55 per persoon (Jongeren en studenten €27,50)
Programma en meer informatie: via deze link

De inschrijving is al geopend. Klik hier voor het inschrijfformulier.
Na het invullen van de gevraagde gegevens ontvang je een bevestigingsmail. Eind augustus ontvang je een mail met een unieke link. Met deze link maak je een eigen keuze uit de diverse programma-onderdelen.

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!