Inspiratiedag Natuurbegraafplaats Koningsakker

Een natuurbegraafplaats in verbondenheid met een contemplatief klooster is een primeur voor Europa. Toch sluit het naadloos aan bij de spiritualiteit van de Cisterciënzers, waar de zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord deel van uitmaken. Een eeuwenoude kloosterorde die zich toelegt op stilte en gebed, arbeid en een sobere levensstijl in nauwe verbinding met de natuur. Het essentiële van het Cisterciënser leven is: gericht te blijven op het zoeken van God. In waarheid, in eenvoud en in onderlinge eensgezindheid.

Vanouds voorzien Trappistenkloosters in hun eigen levensonderhoud. Vaak door agrarische werkzaamheden, het maken van bier of brood of andere vormen van handenarbeid. Het zijn monniken met modder aan hun laarzen die niet bang zijn om vuile handen te krijgen. Ook Koningsakker is mede bedoeld om de abdij financieel te ondersteunen.

Op zaterdag 30 september organiseert de natuurbegraafplaats een Inspiratiedag. Deze dag zijn er rondleidingen, lezingen o.a. van prof. Dr.Thomas Quartier Osb, benedictijner monnik: Buffet en Rozenkrans, historische wandelingen, muziekoptredens en een inspiratiemarkt.

Het Programma

 

Praktisch:
Datum en tijd: 
30 september 2023, 10.00- 16.00 uur

Adres:
Natuurbegraafplaats Koningsakker, Sportlaan 25 6816 VE Arnhem

Aanmelden
Aanmelden is niet verplicht, maar we vinden het fijn om te weten dat u naar de inspiratiedag komt. Zo kunnen we een inschatting maken van de aantallen. Voorafgaand sturen we u digitaal het programma inclusief aanvangstijden. Klik hier om u aan te melden.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!