Inspiratiedag Kerkproeverij

Inspiratiedag Kerkproeverij 12 april
Het initiatief om mensen uit te nodigen mee te gaan naar een kerkdienst, Kerkproeverij, krijgt in 2019 een vervolg, te weten in het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 september. Geloofsgemeenschappen zijn vrij om zelf een andere datum te kiezen, wanneer dit in hun lokale situatie beter past. De Raad heeft de kerngroep die de volgende Kerkproeverij voorbereidt, opdracht gegeven een inspiratiedag te organiseren, die op 12 april 2019 bij de Evangelische Omroep in Hilversum wordt gehouden. In aanloop naar de nieuwe campagne kunnen kerken dan praktische suggesties en inhoudelijke toerusting krijgen.

Hoogleraar en lekendominicaan Erik Borgman is de hoofdspreker op de inspiratiedag op 12 april a.s. in de aanloop naar de Kerkproeverij in het najaar. Hij deelt die vrijdag een aantal inzichten over de plek van de kerk in de samenleving, over onze persoonlijke plek, als gelovigen, in een maatschappij vol uitdagingen.
Na de lezing zijn er workshoprondes. Kijk voor het hele programma op de site. Daar is aanmelden ook nu al mogelijk.

De dag begint op 12 april met inloop vanaf 9.30 uur, afronding is rond 15.00 uur, aansluitend borrel. Inclusief gratis lunch.
Het gebouw van de Evangelische Omroep is aan de Oude Amersfoortseweg 79 te Hilversum.