In vurig vertrouwen – Dominicanen onderweg

13 – 18 augustus 2018

Zes dominicanen lopen in zes dagen hun toekomst tegemoet. Van Nijmegen op weg naar een nieuwe missie in Rotterdam. Een pelgrimstocht In vurig vertrouwen.

Op AD.nl staat elke dag een kort verslag.

Ook het ND besteedt aandacht aan de tocht van de broeders. Uit het ND van 16 augustus (tekst Eline Kuiper):

Broeder Michael Magielse (46) loopt mee met de pelgrimage en gaat vanaf zaterdag in de nieuwe gemeenschap in Rotterdam wonen. Tijdens de pelgrimage is hem vooral de gastvrijheid opgevallen. ‘Telkens zijn er weer mensen bij wie we mogen overnachten en die eten voor ons regelen. Dat raakt me enorm. Dit is ook een tocht van loslaten. Het voorbereiden van de pelgrimage en de verhuizing was hectisch. Bovendien was het niet altijd makkelijk, de afgelopen tijd in Huissen. Er waren lange tijd geen nieuwe dominicanen ingetreden, dus tussen de oude en nieuwe generatie zat een gat van veertig tot vijftig jaar. Dat zorgde weleens voor onbegrip over simpele dingen in het leven. Het is alsof je bij je grootouders intrekt. Wij zijn redelijk zelfstandig en hebben een baan gehad, een huishouden gedraaid. Dan kun je wel wat. Bij de oudere broeders ontstond er een soort overbezorgdheid. Dat werkt soms op je zenuwen. Ik kijk ernaar uit in Rotterdam iets van nul af op te bouwen, te gaan pionieren. Maar eerst een warme douche en een bed. Mijn voeten doen pijn, ik zou graag een uurtje willen tukken.’

De broeders die de pelgrimstocht lopen, kunnen worden gevolgd op een liveblog op de website www.dominicanen.nl.

Voordat de pelgrimstocht in vurig vertrouwen van start ging werden twee broeder geïnterviewd op Radio 1. Broeders Thomas Volkers o.p. en Richard Steenvoorde o.p. zijn terug te luisteren in Met het oog op morgen, Radio 1. Ze gingen in gesprek over wat Rotterdam zo spannend maakt, over het vertrek uit Huissen, en over zes dagen onderweg zijn naar een nieuwe bestemming.

klik hier om het terug te luisteren!