In stilte laten groeien – stilteretraite

In stilte laten groeien

Een vijfdaagse stilteretraite in de eerste week van advent

Verstillen en ruimte maken voor wat er in de diepte van je hart leeft. Voor het nieuwe dat in jou geboren wil worden. Een vijfdaagse stilteretraite in de eerste week van advent biedt je een warme en veilige bedding voor deze ontdekkingsreis.

Het prachtige, verstillende gebouw van klooster Westerhûs, het ritme van de dagelijkse vieringen en het weideland rondom vormen het gastvrije thuis van de retraite. Na de kennismaking en introductie op maandagavond gaan we de stilte in. In de stilte zoek je je eigen weg. Dit is een mooi en intensief proces. Iedere dag komen we als groep bij elkaar en krijg je suggesties aangereikt om meer en meer thuis te raken in de stilte. Ook is er elke dag gelegenheid voor een persoonlijk gesprek met je begeleider.

Het gedicht van Andrea Schwarz vormt in deze retraite de rode draad. Wat kom je door stil te worden op het spoor? Wat wil er in jou geboren worden? Op vrijdagochtend doorbreken we de stilte en sluiten we gezamenlijk af.

Praktische informatie

Aankomst: maandag 4 december tussen 15:30 en 16:00 uur.
Vertrek: vrijdag 8 december (voor de lunch).

Begeleiding: Corrie Bark-Bakker en Saskia Leene (geestelijk begeleiders) Voor meer informatie over de stilteretraite kun je contact met een van hen opnemen. Corrie: c.bark.bakker@nijkleaster.frl en Saskia: s.leene@nijkleaster.frl

We leven mee op het vaste ritme van het klooster, zie www.nijkleaster.frl/klooster-westerhus/ Daar kun je ook alvast het informatieboekje voor gasten bekijken. Stuur je aanmelding naar reservering@Nijkleaster.frl. Je ontvangt dan een korte persoonlijke vragenlijst om te kijken of de stilteretraite aansluit bij jouw verwachtingen. Na ontvangst van de ingevulde vragenlijst nemen we contact met je op en wordt je aanmelding definitief.

Kosten: € 400,- (Voor een tegemoetkoming in de kosten kun je contact opnemen met ons compassiefonds: http://www.nijkleaster.frl/compassiefonds/

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!