In het LICHT – museum Krona

Lichtprojecties en iconen, installaties en reliekhouders: de expositie In het LICHT verbindt op een bijzondere wijze de ervaring van licht door middeleeuwse kunstschatten te verbinden met werken van kunstenaars als Olafur Eliasson, Matthijs Munnik, Navid Nuur en Ann Veronica Janssens.

Een niet-traditonele kersttentoonstelling
Met In het LICHT slaat Museum Krona een nieuwe weg in. Geen kerststal, maar een thematische expositie over de ervaring en de duiding van licht. Het brengt een heel nieuw type kunst in het museum. Lichtwerken, fotowerken en (multimedia-) installaties van kunstenaars als Marinus Boezem, Suzan Drummen, James Turrell, Olafur Eliasson, Ann Veronica Janssens, Matthijs Munnik, Veerle Thoben, Gabriël Lester en Navid Nuur. Zij worden verbonden met voorbeelden van de middeleeuwse lichtmystiek, met panelen en handschriften, met voorwerpen van goud, zilver en bergkristal, waarvan de glans en lichtreflectie de kijkers meevoerden naar het ware Licht, het Hogere. Tot de topstukken behoort een met edelstenen bezet kruisreliek van voor 1080 uit Hildesheim.

Praktisch
De expositie opent in het weekend van 10-11 december van dit jaar. Zondagmiddag 11 december zal beeldend en performancekunstenaar Berndnaut Smilde de opening opluisteren met de creatie van een omgekeerde regenboog. In het weekend van 17-18 december is de expositie het middelpunt van een kerstmarkt in de kruidentuin van het museum.

Data: 10 december 2022 – 9 april 2023
Tijd: Het museum is regulier geopend van dinsdag  tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Feestdagen: open op de volgende feestdagen:

  • 26 december (Tweede Kerstdag)
  • 31 december (Oudejaarsdag)

Het museum is gesloten op:

  • 25 december (Eerste Kerstdag)
  • 1 januari (Nieuwjaarsdag)

Prijs: Volwassenen €10, studenten/CJP € 7,50 , Museumkaart gratis

Meer informatie: website Krona

Afbeelding: Navid Nuur, ‘BROKEN CIRCLE’, 2011. Courtesy Galerie Martin van Zomeren, Rabo Kunstcollectie, via website Krona

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!