In het begin: ode aan de natuur

Op 25 maart opent de buitententoonstelling ‘In het begin: ode aan de natuur’. Wie tussen 25 maart en 25 september 2023 het bezinningspark bij het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood bezoekt, wandelt langs een unieke buitententoonstelling. Tussen de kapellen en het groen staan kunstwerken opgesteld, geïnspireerd op de zeven dagen uit het scheppingsverhaal (Genesis 1). De zeven kunstwerken worden speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt en zijn nog niet eerder vertoond.

Het scheppingsverhaal blijft intrigeren, ook al is het duizenden jaren oud. Het verhaal roept vragen op over onze oorsprong en onze verbinding met al wat groeit en bloeit. De kunstenaars die bijdragen aan deze tentoonstelling verbinden op verrassende, intrigerende wijze het oude scheppingsverhaal aan onze huidige relatie met de natuur.

Deelnemende kunstenaars zijn:
Timon Hagen – scheppingsdag 1
Martijn Duifhuizen – scheppingsdag 2
Ellen Rijsdorp en Mariska Mallee – scheppingsdag 3
Charlotte Brand – scheppingsdag 4
Esther Hoogendijk – scheppingsdag 5
Meg Mercx – scheppingsdag 6
Rick Abelen – scheppingsdag 7

Via een QR-code en bij het Oesdom is een brochure verkrijgbaar met een meditatieve wandeling langs de kunstwerken. Teksten en kleine oefeningen geven verdieping aan de tentoonstelling en zetten aan tot bezinning en verwondering over de schepping én de natuur.

De buitententoonstelling wordt omlijst door een publieksprogramma vol aantrekkelijke activiteiten. Zoals interessante lezingen, buitenconcerten met klassieke en lichte muziek, begeleide wandelingen, schrijf- en groenworkshops en een workshop natuurfotografie.
Het programma is via deze link te bekijken.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!