
In een jasje – Kip-kerrie wraps
Bezig zijn met voedsel is contact met leven en de bron die het ons geeft. Gérard Martens deelt zijn inspiratie en genoegen.
Wanneer er inhoud is, dan is er ook omhulsel, een buitenkant, zoiets als een schil of een vel. De omhulling zorgt vaak voor stevigheid zodat de inhoud te hanteren is, of zorgt ervoor dat het er aantrekkelijk uitziet. Het kan ook zijn dat het binnenste kwetsbaar is of te bijzonder om open en bloot te laten zien. De verpakking biedt dan bescherming. Denk ook maar aan het cadeautje waarmee je iemand wilt verrassen. Dat pak je dan mooi in.
Met onze gedachten en gevoelens gebeurt net zoiets. Die worden gehuld in woorden, beelden en gebaren. Zo kunnen we ‘geestelijke inhoud’ zoals hoop, verlangens, kwaadheid, vertrouwen, verdriet en geloof én ons omgaan met mysterie (Pasen, God) met elkaar uitwisselen en delen. Met een oneindige veelkleurigheid van ‘jasjes’.
En…. alles wat verhuld is, roept onze nieuwsgierigheid op. We willen weten wat het is, hoe het zit, hoe het werkt of hoe het smaakt. Een kracht die geen rust kent.
Kip-kerrie wraps
Boodschappenlijst (voor twee personen)
Voor de pannenkoeken:
- 120 gram bloem
- 250 ml melk
- 1 ei
- theelepel Provençaalse kruiden
- zout
voor de vulling:
- 200 gram kipfilet
- 200 gram spitskool
- 150 gram taugé
- 6 worteltjes
- wat champignons
- 1 ui
- klein blikje mais
- 3 eetlepels roomkaas
- kerrie, zou, peper
Aan de slag!
Roer in een kom melk door de bloem, kruiden, zout en ei tot een mooi glad pannenkoekenbeslag. Bak hiervan vier pannenkoeken.
Bestrooi de kipfilet met zout peper en kerrie en bak deze in olie gaar. Pel en snij de ui in ringen. Snij de kool in reepjes, de champignons in plakjes. Snij de wortel in lange reepjes en blancheer deze. Snij de gare kipfilet in reepjes. Bak in de pan ui, kool en champignons. Voeg nog wat kerrie toe en zorg voor een zachtgele kleur. Voeg wanneer het mengsel gaar is de taugé erbij en bak dit nog even. De reepjes kip en wortel erbij, de uitgelekte maiskorrels en de roomkaas. Zout en peper naar smaak. Even goed doorwarmen.
Leg op een pannenkoek een deel van het mengsel tot net onder het midden. Sla de onderkant naar boven en de zijkanten naar het midden en dien op. Lekker met een groene gemengde salade.
Eet smakelijk!
Gérard Martens