In de voetsporen van Hildegard von Bingen

Wandelen heeft voor veel mensen iets spiritueels. Op het pelgrimspad “Hildegard von Bingen” kunnen wandelaars het leven en werk van Hildegard volgen langs de afwisselende en spannende 137 kilometer lange route langs belangrijke momenten in het leven van de heilige Hildegard. Onderweg kunnen ze via plaquettes op prominente plaatsen meer te weten komen over haar werk.

De fascinatie voor het leven en werk van Hildegard von Bingen is nog steeds groot. De abdis, dichter, theoloog, natuuronderzoeker en medicijndokter woonde haar hele leven in de Nahe.

Begeef u op de “Hildegard von Bingen-bedevaartsweg” en wandel in de voetsporen van de heiligen door het land van Hildegard, langs verschillende stations in het leven van wat waarschijnlijk de beroemdste persoonlijkheid van de middeleeuwen is.

In het Nahegebied heeft de heilige Hildegard von Bingen op veel plaatsen haar sporen nagelaten. Haar spirituele werk heeft tot op de dag van vandaag impact. Hildegard was thuis in de Nahe-regio lang voordat ze een nieuw klooster stichtte in Bingen.

Het pelgrimspad begint in Idar Oberstein en loopt van Niederhosenbach, de vermoedelijke geboorteplaats van Hildegard, via de kloosterruïne Disibodenberg, waar Hildegard de eerste 40 jaar van haar leven doorbracht, naar Sponheim, waar ze haar jeugd doorbracht, en verder naar Bingen aan de Rijn.

Men denkt dat de gewelfde kelder van Ruppertsberg de laatste plaats is waar Hildegard von Bingen werkte. Het klooster Ruppertsberg, gesticht in 1150, werd in de middeleeuwen door de Zweden verwoest. Het pelgrimspad leidt naar de bedevaartskerk St. Hildegard in Rüdesheim Eibingen, waar het heiligdom Hildegard wordt bewaard. De route eindigt bij de huidige benedictijnenabdij van Saint Hildegard.

Meer informatie over de route, overnachtingsmogelijkheden, en over Hildegard von Bingen: kijk hier.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!