In alles de Liefde – Twee eeuwen congregatie Dochters van Maria en Joseph

Vrijdag 19 maart werd de geschiedenis van de Zusters van de Choorstraat gepresenteerd. Charles Caspers onderzocht en beschreef vijf jaar lang de grote en dagelijkse wederwaardigheden van de congregatie Dochters van Maria en Joseph.

Twee eeuwen geleden begonnen zij met armenzorg in een verscholen pand in Den Bosch. Ze groeiden, specialiseerden zich in onderwijs aan kinderen met beperkingen, ontwikkelden internationaal befaamde methodes in dovenonderwijs, stichtten opleidingen en afdelingen, waaieren uit over de oceanen. Zr. Antoinette van Pinksteren ontving de Harriët Freezer prijs van Opzij.

De zetel van de congregatie wordt nu naar Indonesie verlegd. In Den Bosch genieten enkele tientallen zusters van rustige jaren na gedane arbeid. Dan is het toch heerlijk om je familiegeschiedenis te kunnen lezen en al die foto’s terug te zien.
Met veel plezier hebben Charles Caspers, Leonie Koppel (vormgeving) en Marjet de Jong (uitgavebegeleiding) een jaar aan het prachtige eindresultaat gewerkt. ‘In alles de liefde’.

 

In alles de Liefde
Twee eeuwen congregatie Dochters van Maria en Joseph (3 boeken in cassette)
Deel 1: Nederland
Deel 2: Missie
Deel 3 Overzichten

Charles Caspers

Prijs: €45

Bestel via Adveniat

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!