Ignatiaanse retraite – ‘Terugblik, begin van je vooruitblik’

​Wie wil in de vaak hectische periode aan het eind van het jaar tijd maken om terug te blikken op het voorbije jaar of op een voorbije periode? Wie wil met hoofd én hart kijken en luisteren naar wat wezenlijk is in je leven?

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar bieden de jezuïeten de stilte en de schoonheid van de Oude Abdij Drongen en haar omgeving aan om zowel individueel als samen met de groep stil te vallen. Je krijgt opdrachten, reflectievragen, inspirerende Bijbelteksten of filmfragmenten. Je zoekt de stilte op voor de verwerking. Soms is er uitwisseling met andere deelnemers en krijg je inspiratie door hun kijk of levenservaring. Ben je graag actief met potlood, verf of ander materiaal, dan kun je in de stilte ook zo aan de slag. Er is ook ruimte voor geestelijke begeleiding. Sommige programmaonderdelen verlopen in stilte, andere niet. Bij de maaltijden wordt niet gepraat: er is achtergrondmuziek of gewoon stilte.

Je laat je inspireren door Ignatius van Loyola. Je durft vertrouwen dat je door deze geestelijke oefeningen tot goede keuzes komt op de weg die na Nieuwjaar voor je ligt.

Praktisch
Data: vrijdag 27 (10 uur) tot maandag 30 december (16 uur) 2019.
Plaats: Oude Abdij Drongen, Drongenplein 26, B – 9031 Drongen (Gent)
Kosten: € 239 (incl. begeleiding, overnachtingen, maaltijden, basismateriaal)

Begeleiding
mevr. Hilde Van Linden, medewerker Platform ignatiaanse spiritualiteit Amsterdam
mevr. Hilde Pex, Begeleider Geestelijke Oefeningen

Aanmelden
Info en inschrijven: inschrijvingsformulier op www.oudeabdij.be of via activiteiten@oudeabdij.be

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!