Ignatiaans Bidden – 40-dagenretraite

De 40-dagenretraite 2021 is geschreven door jezuïet Bert Daelemans.

Deze online retraite is gratis.
Deelnemers ontvangen dagelijks om 18.00 uur een gebedsmail. In deze mail staat de meditatie voor de volgende dag. Zo’n meditatie bestaat uit een Bijbeltekst en enkele vraagjes die je helpen om de woorden binnen te laten komen in je hart. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je hiervoor uittrekt.

Op de zaterdagochtenden kun je deelnemen aan onze geleide meditatie via Zoom.
Op zondag ontvang je naast het gebedsmateriaal ook een korte overweging over het thema van de nieuwe week. In die mail staan ook enkele nieuwe gebedstips en inspirerende citaten.

Deze retraite is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. In deze video legt Gregory Brenninkmeijer sj bondig uit wat ignatiaanse spiritualiteit is.

https://youtu.be/LdFx2BOJWhw

Elke retraite is een innerlijke reis. Zo ook deze retraite. Waarheen deze reis je zal leiden is nog niet bekend. Het is heel goed mogelijk dat je wordt verrast of aangemoedigd, uitgedaagd of geprikkeld door wat er gebeurt. Je kunt verbaasd of angstig worden: misschien laat God doorschemeren dat je een nieuwe richting moet inslaan in je leven – denk aan Maria bij de aankondiging van Jezus’ geboorte. Door je gebed vol te houden met een open geest en een groot hart, kom je tot innerlijke rust. God is een God van vertroosting en wacht op het moment waarop Hij je genadig kan zijn (2 Kor 1, 3; Jes 30, 18).

Inschrijven kan door je mailadres op te geven (niet nodig bij eerdere inschrijving zonder nadien te hebben uitgeschreven).

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!