Houvast – Zoeken naar de bron van hoop

Een briefwisseling tussen bisschop Gerard de Korte en scriba René de Reuver
Presentatie Essay Maand van de Bijbel

Van 24 januari tot en met 21 februari 2021 is de tweede editie van de Maand van de Bijbel. De Bijbel – het meest bekende en meest gelezen boek ter wereld – staat in deze periode jaarlijks in de schijnwerpers.

Het essay wordt dit jaar geschreven door René de Reuver en Gerard de Korte. De aftrap vond digitaal plaats tijdens een online event waarin Leo Fijen beide auteurs van het essay Houvast interviewde.
Daarnaast zijn er acties in boekhandels en is er aandacht in de media. Kijk hier voor alle events.
Kijk hieronder naar het interview dat Leo Fijen hield met de beide schrijvers bij de boekpresentatie.

De scriba en de bisschop, René de Reuver en Gerard de Korte, ze schrijven elkaar vijf brieven. In de brieven schrijven ze op een persoonlijke manier over de thema’s van deze tijd. Ontroerend, verrassend eerlijk laten ze in hun hart kijken. Maar ze zoeken ook steeds de reflectie vanuit de Bijbel, ieder vanuit de eigen traditie. En zo wordt deze briefwisseling een spiegel voor ons allemaal, over thema’s die we inmiddels door het coronavirus zo goed kennen: houvast in een crisis, eeuwigheid, samen, vasten, licht en donker.

Rode draad in de brieven is de betekenis van de Bijbel in de actualiteit van corona. een andere gemeenschappelijke lijn is de openheid en kwetsbaarheid over het persoonlijke leven van René de Reuver en Gerard de Korte. Alles wat er in ons leven kan zijn aan schoonheid en verdriet komt ter sprake en wordt in een bijbels perspectief geplaatst. Daarom opent deze briefwisseling een deur naar ieders leven en biedt ze toost door de verwijzing naar de Bijbel.

 

Houvast is een uitgave van Adveniat en Royal Jongbloed
en te bestellen bij Adveniat

Prijs: €4,99

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!