Hour of Power Conferentie rond Henri Nouwen

3-daagse Hour of Power Conferentie rond het gedachtegoed van Henri Nouwen 27 – 29 september 2019

U wordt van harte uitgenodigd de alweer vierde Hour of Power conferentie rond het gedachtegoed van Henri Nouwen mee te maken. De conferentie wordt gehouden in bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. U kunt deze conferentie als daggast meemaken.

In 2018 was het thema “Je bent geliefd” en voor dit jaar hopen wij invulling te geven aan het thema “Wie ben ik?” naar de titel van de unieke bundel met nieuwe teksten en uitspraken van Henri Nouwen. Bijna 23 jaar na zijn overlijden, is spiritueel schrijver Henri Nouwen nog altijd populair en inspireert hij velen. Wereldwijd zijn ruim zeven miljoen boeken verkocht en in meer dan 30 landen vertaald. Eén van zijn bekendste uitspraken is elke zondag bij Hour of Power te horen:
“Je bent niet wat je doet, je bent niet wat je hebt, je bent niet wat anderen van je zeggen.
Je bent Gods geliefde kind.”

Sprekers zijn Laurent Nouwen (broer van Henri), Tiemen Westerduin (één van Nederlands bekendste christelijke sprekers), Mirjam van der Vegt (schrijfster van een aantal stiltedagboeken en spreker, gespecialiseerd in stilte retraites) en Leo Fijen (verantwoordelijk voor de levensbeschouwelijke programma’s bij KRO-NCRC). Samen met Jan van den Bosch vertellen zij in een persoonlijk verhaal over wat het gedachtegoed voor hen inhoudt en betekent, waarna er ruimte is voor stille tijd, persoonlijke bezinning of een groepsgesprek.

Programma

Vrijdag 27 september 2019

Na een korte samenkomst in de kapel en de warme maaltijd opent Jan van den Bosch de conferentie. Aansluitend zal de eerste lezing door Laurent Nouwen gegeven worden.
Om 17:00 uur is er een samenkomst in de kapel, waarna de broodmaaltijd gebruikt wordt.
’s Avonds volgt er een lezing van Tiemen Westerduin waarna we de avond afsluiten met een gezellig samenzijn.

Zaterdag 28 september 2019

Na het ontbijt is er een samenkomst in de kapel met stille tijd en zang, o.l.v. Chris Tims van Hour of Power.
Daarna volgt een lezing door Mirjam van der Vegt.
Na de warme maaltijd is er de mogelijkheid een stiltewandeling te maken in het schitterende natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, de Sahara van Brabant. U kunt ook de workshop bijwonen van Mirjam van der Vegt: schrijvenderwijs verbindend bidden – verbindend met God, jezelf en de ander, gebaseerd op lezingen van Henri Nouwen.

Zondag 29 september 2019

Na het ontbijt is er gelegenheid om gezamenlijk naar de uitzending van Hour of Power te kijken. Daarna volgt de lezing van alweer de laatste spreker, Leo Fijen.

Praktisch

U kunt de conferentie alleen nog als daggast meemaken, kosten zijn €39 p.p.p.d.
Meer informatie en aanmelding via reisorganisatie DrieTour of via de website van Hour of Power.

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!