Goede Vrijdag – Psalm 130

Op Goede Vrijdag klinkt vanuit de Sint Adelbertabdij van Egmond-Binnen Psalm 130, gezongen door Bram Verheijen, Peter van Asselt en Broeder Geerard Labeur.

Goede Vrijdag

Vanuit het diepe duister vind ik geen uitweg, Heer. Ik schreeuw om redding, luister, geef aandacht, reageer. U kent mijn hele leven, mijn zondige gedrag. Toch wilt U ons vergeven. Uw naam verdient een ontzag. De tekst van Psalm 130 op deze Goede Vrijdag. In mijn dorpskerk is vandaag een bloemenhulde aan het kruis. En na afloop van de kruisweg verlaat iedereen in stilte de kerk. Jarenlang hielden twee mensen de wacht bij het kruis. En die werden na een uur afgelost. Om in die nacht naar Stille Zaterdag toe Christus niet alleen te laten. Zoals Christus alles voor ons geeft, zo wilden wij er voor Christus zijn. Dat is het beeld van Goede Vrijdag voor mij: we kunnen het lijden niet overnemen maar we laten Hem niet alleen.

Leo Fijen

 

Psalm 130 (tekst: Clement Marot)
Du fond de ma pensée,
au fond de tous ennuyct,
a toy c’est adressée,
ma clameur iour et nuyct.
Endends ma voix plaintifve Seigneur,
il est saison.
Ton aureille ententifve,
soit a mon oraison.

Vertaling
Vanuit het diepe duister
vind ik geen uitweg, Heer.
Ik schreeuw om redding; luister,
geef aandacht, reageer.
U kent mijn hele leven,
mijn zondige gedrag.
Toch wilt U ons vergeven.
Uw naam verdient ontzag.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!