Gerardusbierwandeling

Klooster Wittem en de Gulpener bierbrouwerij houden zondag 4 september een Geradusbierwandeling.

De middag omvat een korte rondgang door het klooster, een wandeling van Wittem naar Gulpen en een rondleiding — met uitleg en proeverij — door de Gulpener brouwerij.

De activiteit vloeit voort uit de link tussen brouwer en klooster. „De brouwerij sponsort het klooster jaarlijks met een mooi bedrag in ruil voor het gebruik van de naam Gerardus, de heilige van Klooster Wittem, voor haar kloosterbier”, schrijft de organisatie.

Praktisch:

Datum: 4 september

Tijd: 13.30 tot 16.00 uur

Kosten: 29,50 euro

Aanmelden: kan hier of door te bellen naar 043-4501741

Kloosterbrouwerij Redemptoristen
Brouwerij
Opgericht: 1836
Gestopt: 1952
Vestigingsadres: Wittemer Allee 32 Wittem (gemeente Gulpen-Wittem)

Geschiedenis

Na gedwongen sluiting in de Franse tijd werd in 1836 het klooster van de Redemptoristen in Wittem opnieuw in gebruik genomen. In het klooster was een brouwerij gevestigd die in 1939 bij oprichting van het Centraal Brouwerij Kantoor “Zinselbach” werd genoemd. Dit was waarschijnlijk een verwijzing naar de Selzerbeek of Sinselbeek die over het kloosterterrein stroomde. Het bier van de brouwerij was voornamelijk voor eigen consumptie bedoeld. In 1952 werden de brouwactiviteiten gestaakt.

Bijna 50 jaar later, in 2000, kwam de Gulpener Bierbrouwerij met het Gerardus kloosterbier. Gerardus was een van de eerste Redemtoristen. Een deel van de opbrengst werd gebruikt voor de restauratie en instandhouding van het klooster in Wittem.

Bericht werd gedeeltelijk overgenomen uit de Limburger

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!