Gemeenschap van Taizé bereidt zich voor op Pelgrimage van Vertrouwen

De Gemeenschap van Taizé laat weten dat het leven in de gemeenschap volop is hervat. Sinds juni kwamen al ruim 7.000 jongeren op bezoek bij de oecumenische gemeenschap in Bourgondië en ook na de zomermaanden worden de activiteiten volop voortgezet. Zo worden er in de periode van Allerheiligen (1 november) opnieuw vele Franse middelbare scholieren verwacht.

De gemeenschap kijkt natuurlijk ook uit naar de volgende Pelgrimage van Vertrouwen met jongeren uit heel Europa, die van 28 december 2021 tot 1 januari 2022 in de Noord-Italiaanse stad Turijn zal plaatsvinden. Drie broeders van de communiteit zijn al gestart om met de jongeren van de stad en de leiders van verschillende kerken de ontmoeting voor te bereiden. Om jongeren uit de hele wereld de kans te geven  aan de jongerenontmoeting deel te nemen, worden ook een aantal evenementen via internet uitgezonden.

Frère Alois, de prior van Taizé:

In deze moeilijke situatie door de pandemie maken veel mensen zich zorgen over de toekomst. Bovendien is er een toenemende polarisatie in onze samenleving. Daarom was het van groot belang dat we elkaar opnieuw konden ontmoeten, om samen te bidden en ervaringen uit te wisselen en naar elkaar te luisteren. We zijn erg dankbaar dat de zomer in Taizé zo goed is verlopen.

Bron: Gemeenschap van Taizé
Overgenomen van kerknet.be

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!