Gelukkigerwijspad

In de 15e eeuw was Amersfoort een bedevaartsoord. Honderden mirakels vonden plaats en pelgrims kwamen van heinde en ver. Ook nu zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Word pelgrim op het Gelukkigerwijspad: een hedendaagse pelgrimstocht van 125 kilometer in Midden Nederland. Een inspirerende route, waar je geluk voor jezelf én anderen vergroot door te delen en te ontvangen.

De route

Het Pelgrimspakket
Met het Pelgrimspakket ga je goed voorbereid op weg. Met het pakket krijg je natuurlijk de routegids en pelgrimspaspoort, maar ook een serie andere elementen die de jou en anderen geluk kunnen brengen tijdens het pelgrimeren. Het pakket kan besteld worden via de website van het gelukkigerwijspad.

1. De Routegids
In de routegids staan 55 detailkaarten die je helpen de weg te vinden. Voel je vooral vrij om van de route af te gaan en jouw eigen richting te volgen, dwaal vrij rond. Gebruik de routegids en de website als ruggensteun en inspiratiebron. Volg vooral jouw eigen ritme en route.
2. Pelgrimspaspoort
Zie dit paspoort als jouw dagboek voor onderweg. Als je ergens bent, vraag dan om een stempel. Of misschien wil iemand wel een wens in jouw paspoort schrijven. Neem aan het einde van een dag 5 minuten de tijd om drie dingen op te schrijven waar jij dankbaar voor bent geweest. Wist je dat dit een wetenschappelijk onderbouwde manier is om gelukkiger te worden? Zo word je én meer gelukkig én krijg je een waardevol document als herinnering aan jouw pelgrimstocht.
3. Twee luxe ansichtkaarten en een GeluksZegel
Besteed één of enkele uren tijdens het wandelen aan iemand die jou dierbaar is. De route voert je vanzelf langs brievenbussen. Er zitten 2 luxe ansichtkaarten in het pakket met wandelspreuken. Ook vind je een envelop met een GeluksZegel die in Nederland te gebruiken is.
4. Modern bidprentje
In het Pelgrimspakket is een klein kaartje opgenomen met daarop een prachtig gedicht als houvast voor de pelgrim onderweg.
5. Vuilniszakje
Gebruik het biologisch afbreekbaar vuilniszakje om zwerfafval mee te nemen. Op de route zul je regelmatig prullenbakken tegen komen, dus je hoeft er nooit lang mee rond te lopen. Laat zo de wereld mooier achter. De kans is groot dat jij ook al op een mooier pad wandelt door het werk van andere pelgrims.
6. Geluksmunt
“Gedeeld geluk vergroot geluk” staat op deze speciale munt. Iedere munt is met de hand gegoten en met slagcijfers van een nummer voorzien. De munt zit in een mooi, koningsblauw fluwelen zakje. Er zit veel tijd en aandacht in elke munt. Je geeft de munt aan iemand die wel wat geluk kan gebruiken. Dat kan op de route of na jouw pelgrimstocht. Je geeft de opdracht aan de ontvanger mee dat hij of zij de munt -wanneer de tijd rijp is- zelf ook weer doorgeeft. Zo wordt de munt steeds meer waard, omdat er meer en meer wensen en verhalen aan verbonden worden.
7. Pelgrimsinsigne
In het pelgrimspakket tref je een kleine pin die je op je jas op tas kunt bevestigen met het beeld van het Gelukkigerwijspad. Zo ben je herkenbaar voor medepelgrims en heb je een mooie herinnering voor na afloop.
8. Gelukskaart
Op de landkaart “Op weg naar Geluk”  staan alle ingrediënten voor een gelukkig leven. Stippel samen of alleen een route uit naar geluk. De kaart biedt voldoende gespreksstof op en ruimte voor gemijmer. GelukkigWijzers bieden verdieping op verschillende gebieden van de Gelukskaart.
Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!