Geloven in de dorpskerk

Als alles uit een dorp verdwenen is, wordt de kerk de laatste plek van gemeenschapszin. Die bijzondere functie van de dorpskerk wordt in dit boek geschetst voor twaalf protestantse kerken en twaalf katholieke kerken.

Hoe kan geloof in een dorpskerk mensen samenbinden? Hoe kan dit hun geloof verdiepen? Hoe kan een gemeenschap mensen in nood nabij zijn? Dit is een boek vol inspiratie: hoe de kerk juist in dorpen weer tot leven kan komen.

Er gaat geen week voorbij of ergens in de media verschijnt een bericht dat de dorpskerk weer belangrijk is geworden. Als plek van sociale cohesie voor een lokale samenleving die ook steeds meer gefragmenteerd raakt, als ankerpunt van geloof en kerkelijk leven die steeds meer onder druk staan, als beeld van schoonheid in het landschap van vandaag, als herinnering aan stilte en verinnerlijking in een tijd dat geluid en schreeuwen de boventoon voeren. Binnenkort verschijnt dit boek dat de waarde en betekenis van protestantse en katholieke dorpskerken in kaart brengt.

 

Jacobine Gelderloos, Klaas Touwen en Leo Fijen

Geloven in de dorpskerk

Bestel bij Adveniat

240 pagina’s

€ 24,95

 

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!