Franciscaans Jongerentreffen – Over grenzen

Franciscaans Jongerentreffen
Ieder jaar eind september/begin oktober organiseert het Franciscaans Jongerenwerk in en rond de Megense kloosters van de minderbroeders en de zusters Clarissen het ‘Franciscaans Jongerentreffen’. Een weekend  met vieringen, bezinningsmomenten en een rijke variatie aan workshops; ook is er volop gelegenheid voor ontmoeting met leeftijdsgenoten in een gezellige sfeer. Dit weekend wordt voorbereid en begeleid door een groep jongeren samen met en enkele broeders.

Van 27 – 29 september is de twintigste editie van het Franciscaans Jongeren Treffen  in Megen. Thema van dit jaar is: ‘Over grenzen.’ Een thema met meerdere kanten: wie grenzen overschrijdt komt in nieuwe, onbekende werelden en dat kan heel verrijkend zijn. In andere situaties is het belangrijk om je eigen grenzen te kennen en te erkennen. De verschillende aspecten van het thema komen aan bod in de vieringen, in het verhaal van een vluchteling op zaterdagmorgen, in een variatie aan workshops op zaterdagmiddag én in bijzonder feestavond op zaterdag. Zondag is er een feestelijke eucharistieviering.

De kosten voor het FJT zijn €55,-.

Doorgaans is het heel snel meer dan ‘gezellig druk’ in het klooster, dus wacht niet te lang met inschrijven. Aanmelden kan via deze link.

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!