Foto-impressie presentatie Kloosterbijbel

In de Abdij van Egmond kwamen belangstellenden op 6 november samen rond de presentatie van de nieuwe Kloosterbijbel, uitgebracht door uitgeverij Royal Jongbloed, in samenwerking met Adveniat, KNR en Halewijn.

Vader-abt Gerard Mathijsen (Adelbert Abdij) sprak over het belang van de Bijbel in het kloosterleven; Patrick Chatelion Counet, secretaris van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) en auteur van een van de katernen uit de Kloosterbijbel, sprak over de betekenis van de negentiende-eeuwse congregaties voor de Nederlandse samenleving; scriba van de PKN René de Reuver en mgr. Jan Hendriks (hulpbisschop Haarlem-Amsterdam), werden door Leo Fijen geïnterviewd over de rol van de Bijbel en de rol van het kloosterleven in hun tradities.
Hierna werd het eerste exemplaar van de Kloosterbijbel door Jannes Hessels, de directeur van Royal Jongbloed, uitgereikt aan de vier bovenstaande sprekers.

Foto’s: Peter Beemsterboer

De middag werd gelardeerd met liederen, gezongen door Elske te Lindert. Leo Fijen schrijft over deze presentatie in zijn weekbrief van 10 november.

 

 

De Kloosterbijbel is te bestellen bij Adveniat,
of via de shop op deze website.

Prijs: €49,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!