Feestelijke kloostermiddag presentatie Licht dat ogen opent – Henk Jongerius

Bij de 80ste verjaardag van dominicaan Henk Jongerius verschijnen op 11 december een nieuw boek én een bundel met nieuwe liturgische liederen van zijn hand.

Het Boek Licht dat ogen opent is een meditatieboek over de eerste brief van Johannes, met veel poëzie als illustratie van de teksten uit de brief, die het karakter heeft van een liefdesverklaring. De bundel bevat 14 nieuwe liturgische liederen die op muziek gezet zijn door de bekende componist Chris van Bruggen.

In de kapel van het Dominicanenklooster Huissen wordt de verschijning van het boek en de bundel tijdens een feestelijke kloostermiddag gevierd. Het boek en de bundel worden gepresenteerd. Er wordt gezongen uit de bundel nieuwe liederen, onder leiding van Chris van Bruggen en Anneke van der Heide. Er is een lezing van trappist br. Bruno Wilderbeek over het boek. Verder is er muziek door Reinhilde Zevenbergen (harpiste).

De middag start om 14.00 uur (inloop met koffie en thee vanaf 13.30 uur) en eindigt om 16.30 uur met een kort meditatief moment, gevolgd door een borrel met de gelegenheid om Henk te feliciteren. Tijdens de middag zijn het boek en de bundel te koop.

Praktisch

Waar: Dominicanenklooster Huissen, Stadsdam 1, 6851 AH Huissen
Wanneer: 11 december 2021
Tijd: 13.30 – 17.00 uur
Kosten: € 12
Aanmelden: kan via deze link

Afbeelding: Dominicanen.nl: lieddag b.g.v. de 75e verjaardag van Henk Jongerius

 

 

 

 

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!