Expositie ‘Bible Art: Van Dalí tot Chagall’

Tot zondag 28 juli is in de Gouwekerk in Gouda de unieke expositie Bible Art: Van Dalí tot Chagall te zien. Het is een exclusieve samenstelling van ruim 250 litho’s, gravures, tekeningen en artefacts van onder andere Salvador Dalí en Marc Chagall. Alle tentoongestelde stukken hebben een bijbels thema.

Van Dalí worden 40 tekeningen van het Bijbelse Jeruzalem geëxposeerd. Van de hand van Chagall zijn 41 originele lithografieën uit de serie The Bible I en II te bewonderen. Naast de werken van Dalí en Chagall bevat de expositie creaties van de Franse kunstenaars Gustave Doré en Gottfried Engelmann én de Duitse schilder en graficus Otto Dix.

Ook de Goudse kunstschilder Jan van Lokhorst stelt een deel van zijn werken uit het project Esther tentoon tijdens Bible Art. Van Lokhorst maakte de afgelopen jaren 8 schilderijen en ruim 100 tekeningen over dit bijzondere bijbelverhaal.

Openingstijden en prijs

De expositie is van dinsdag tot en met zaterdag open van 10:00 uur tot 18:00 uur.
Op zondag is de tentoonstelling te bezoeken van 12:00 uur tot 18:00 uur. Op maandagen is de expositie gesloten.

De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 10,-. Kinderen van 12 t/m 17 jaar betalen € 5,-. Tot 12 jaar is de toegang gratis.
Tickets zijn online te koop via deze link of aan de deur.

Adres Gouwekerk: Hoge Gouwe 39, 2801 LB  Gouda

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!