Experimenteren – Pompoensoep met banaan

Oplossingen zoeken, andere manieren proberen, nieuwe aanpak kiezen. Ook al ben je er niet zo van – in de pandemie-tijd waarin we leven hebben we geen andere keus. Dingen die we sinds mensenheugenis zó deden, kunnen nu niet zó. Als het dan om zaken gaat die we toch niet los willen laten, wordt de route: bepalen waar het echt om gaat, de kern zoeken en dan kijken welke vorm er te vinden is. Experimenteren dus. Aan de slag met het risico dat het mis gaat; doen om te ontdekken hoe het nog beter kan. En soms ook verassende ontdekkingen en tot resultaten komen waar je vol verwondering van geniet.

Zodra je de aanvankelijke weerstand de baas bent en succes gaat ruiken wordt het zelfs leuk, heel leuk en ontstaan er dingen die nieuw zijn. Het gebeurt dan nogal eens dat niemand meer terug wil naar het eerdere en oude. Een tijd van crisis die experimenteren noodzakelijk maakt geeft de aanzet tot vernieuwing. Zo zou de Geest wel eens kunnen werken.

Pompoensoep met banaan

Boodschappen

  • 1 oranje pompoen
  • 1 ui
  • 1 stuk knolselderij
  • 2 -3 bouillonblokjes (naar keuze)
  • 1 pakje kokosmelk
  • peper, komijn
  • 1 banaan

Aan de slag

Verwijder de steel van de pompoen en snij die in parten. Schil deze en snij de parten in stukken. Doe ze in een pan. De ui schoonmaken en in vieren snijden. Ook in de pan. Stuk knolselderij schillen en in blokken snijden. In de pan erbij. Voeg ongeveer een liter water toe en de bouillonblokjes. Op het vuur en aan de kook brengen en 20 minuten laten sudderen tot de pompoen zacht is.
Met de staafmixer de groenten pureren. Er ontstaat een romige soep. Roer hier de kokosmelk doorheen en breng de soep op smaak met gemalen peper en komijnpoeder.

Opdienen in kommen of borden en er dunne plakjes banaan op leggen.

Eet smakelijk!

Gérard Martens

Vier keer per jaar een nieuwe, rijk gevulde Klooster! om even mee op adem te komen.
Nu voor maar € 45!